Реставрация и "лек тунинг" на един Трабант 601S
Автор |
Съобщение |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Re: Реставрация и "лек тунинг"(Трабант 601)Един завършен проект!
И аз така си мислех но се оказа точно обратното, има много магазини има и онлайн магазини. Частите са им евтини, много приятно изненадан останах , но да ще видя малко повече зор! Този път няма да импровизирам и всичко ще се прави както трябва да се прави а не импровизация като клоун!
Събота, 13.11.2010 г. 12:08 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Колеги да ви се похваля, нали имах проблем с тоците по Траби (сецкаше) и някой от вас ми предложи да порверя масите на бобините .Там са вързани и масите на мигача и фара който работеше по слабо от другия!?!?!? Беше истински ад да се кара без мигачи ,но аз слезнах в гаража свалих бобините изринах 16-те слоя защити от метала там.Зачистих го с бензин също и бобините изчистих всички допирни точки, сложих ги и като го закарахме на Фичо срещата забелязахме ,че мигачите работят перфекно и фаровете светят еднакво!!! Още по доброто е ,че на мигач на светофар колата вече не сецка и си тръгва , с други думи с ваша помощ отстраних проблема! Eто и снимки от Фичо срещата..... http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... ing.549420
Понеделник, 15.11.2010 г. 23:43 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Айде сега да почерпиш колегите от форума с бира, че иначе щеше да черпиш:
Вторник, 16.11.2010 г. 00:18 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Трябва да се благодаря ,че беше лесно за отстраняване, като проблем! Иначе Траби щеше да полежи в бокса...
Вторник, 16.11.2010 г. 00:45 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Колеги имам сериозен пробле с Траби ....да знам още един ! Този път кабуратора почна да прави проблеми ,решихме да го свалимеи да го дам на един специялист по трабантови карбуратори да го изчисти !Той сам каза ,че карба е проблемен но го изчисти с надеждата ,че ще се оправи но днеска по пътя за месечната среща и обратно изгасна поне 30 пъти и ни изнерви ! Намерил съм чисто нов карбуратор който мислиме да инсталираме идната седмица с надеждата да се оправи. И още новини... Mо пощата дойдоха целите метални брони какато вече споменах, дойде още метална голяма емблема от Трабант 600 , даже се появиха 2 алуминиеви дръжки за вратите, пак от старите Трабанти! Мисля, че с тази комбинация от ретро детайли и изчистване на пластмасите по външната страна на купето ,ще му придам хубав вид. Снимки когато имам време. А междувременно ето и ''link'' на снимките от месечната среща! http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... -10.552266
Събота, 27.11.2010 г. 22:47 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Колеги както се знае, аз имам сериозен проблем с карба, след като го отваряхме и чистихме и нагласяхме хиляди пъти,сменявахмe гарнитури.Онзи ден окончателно ни остави на пътя ,нашият колега ''yolata'' и мой много добър приятел ми даде 2 карбуратора работещи .Eдиният от ,който е пак ''28h 1-1'' и него го остависме като резерва. Другият обаче беше някакъв много странен ,древен и доста по различен от традициония, има корено различен, вакуемeн смукач и телескопична игла на поплавъка. Беше доста по читав и беше лишен от ускорителна помпа,директно от вакума на смукача пръска бензина при повече газ. Доста гениален и издръжлив карбуратор ,решихме него да сложим след като го прегледахме . Колата в минус 3 ,4 градуса запали на четвърт оборот, студена настроихме му оборотите ,сега мърка като Коте Трабанта . Eто снимал съм и карбуратора.......(става въпрос за ''28HB-9Е'') http://kirilterziev.snimka.bg/tuning/do ... 758003.bighttp://kirilterziev.snimka.bg/tuning/do ... 758005.bighttp://kirilterziev.snimka.bg/tuning/do ... 758009.bigЕто го и за мене супер страняит смукач!?!? http://kirilterziev.snimka.bg/tuning/do ... 758011.bighttp://kirilterziev.snimka.bg/tuning/do ... 758007.big
Вторник, 14.12.2010 г. 21:32 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Ами да. Това е най - стария модел карбуратор. Ползвал се е на Трабантите 600 и първите 601 до към 70 и някоя година на пройзводство. Тези карбове хранят добре мотора но и траби си погорява малко повече за разлика от новия модел карб, но пък по този начин маже добре мотора. При тези карбове смукачът работи на друг принцип. Няма затваряща клапа на входящата наставка а отгоре където си снимал лостчето, което се движи с прищракване за да обогати отваря втори жигльор и като го запалиш студен при напълно опънат смукач веднага го връщаш наполовина на средно положение, слушаш двигатела и като прецениш, че продължава да обогатява връщаш почти до края и караш. На този карбуратор харесвам това, че е абсулютно прост тип лесен за обслужване
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Вторник, 14.12.2010 г. 23:32 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Карбуратора ти е 28 HB 2-9E, произвеждан докъм 1980 година, преди да бъде заменен от 28 HB 3-1. Тъй като не го караш много ще ти свърши работа, но си гори поне литър бензин отгоре градско ако не и отгоре.. И на мен ми направи впечатление преди време, че с такъв карбуратор колата работи по-тихо, но може и да си внушавам
Вторник, 14.12.2010 г. 23:57 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
|
Така е колега не си внушаваш просто новия модел карбове при напълно върнат смукач имат склонноста да беднят сместа с цел икономия на гориво и от екологична гледна точка, но пък живота на двигателя е по къс. На моят ежедневният ми трабант с новия модел карб. на моменти в движение конпенсирам с леко дръпване на смукача 3 - 4мм и просто работата на двигателя се заглажда
|
Сряда, 15.12.2010 г. 00:50 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
За щастие пари за бензин за сега имам, събирам от тук ,от там, от работа ,от услуги. Доволен съм ,че колата вече върви и надявам се да работи по добре ,докато имам още сила ще имам пари за бензин. Пък и колагата правилно каза, аз ползвам Трабанта само ако има нещо много наложително за вършене и само по мероприятия и събори съм с него. Но от един колега от квартала разбрах ,че тези карбуратори им викали ''самолетни'', слагали са се на малки самолети и делта планери понеже са били много надежни?? Още ми каза, че този модел имало и без поплавък ,който е бил още по добър за малки летателни машини и ми е любопитно да разбера ?
Сряда, 15.12.2010 г. 01:04 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Пак ни предаде този автомоби...
Последна промяна Kiril Terziev на Неделя, 19.12.2010 г. 23:38 ч., променена общо 1 път
|
Събота, 18.12.2010 г. 23:12 ч. |
|
|
speedster
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Петък, 24.07.2009 г. 08:39 ч. Мнения: 114 Местоположение: sofia
|
Вярно е има някакви неща които летят с трабантов двигател, с приспособено магнетно запалване. Едноместни любителски построени мотоделти. Виждаш ли Терзиев, фенове на трабант има даже и във въздуха а ти се отказваш безславно. Има и едно малко едноместно самолетче с такъв двигател, последно беше на летище Черногорово, до Пазарджик.
|
Неделя, 19.12.2010 г. 21:15 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
За новият карб (28HB2-9E) решихме да му купим ремонтен комплект след като разбрахме ,че се продават. Да се застраховаме ,че поне имаме читав карб, иначе с новият карб Трабанта наистина вече има мощ! Но продължава да гасне изведнъж (има си центровка)!
Сряда, 22.12.2010 г. 15:16 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
|
Здравей. Новият модел карб е 28H 1 -1 за него има ремонтни комплектчета действително по нашия край жигльорчета, гарнитурки. При правилно обслужване трябва да се оправи работата на двигателчето с този карб. Пък за продажбата си помисли още веднъж все пак толква много труд и мерак просто незнам според мен колата ти няма цена
|
Сряда, 22.12.2010 г. 23:53 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
За сега е застои всичко ,колата отново не работи!
Събота, 01.01.2011 г. 12:17 ч. |
|
|