Виж темите без отговор | Виж активните теми
Изтече ми спирачната течност.
Автор |
Съобщение |
Turbo
Кандидат-фен
Automobile: Wartburg 353
|
Re: Изтече ми спирачната течност.
След толкова месеци чак днес намерих време да закарам колата при майстор. В бонус към изтеклата спирачна течност беше блокирало и задно дясно колело. Не знам доколко е възможно това, но майсторът ми каза, че при много продължителен застой на колата, особено зимно време, гумичките на спирачната помпа се свиват и спичат и затова течността изтича, откъде точно изтича обаче не можах да разбера. Гумичките са сменяни преди не много време с чисто нови и предполагам са унгарски. Действително аз вече над половин година не съм карал Вартбурга повече от 10-15км. Както и да е, няма спукани тръбички и маркучи, човека раздвижи блокиралото колело, прегледа помпата, обезвъздуши системата, течове не се виждат никъде.
Тръгнах си към вкъщи, всичко наред, но по едно време педала на спирачката започна да се втвърдява и буквално на 200 метра от моя блок явно пак нещо спече и колата загуби инерция и започна да си спира сама. Успях все пак да си паркирам на мястото. Пипнах джантите и всичките бяха нагорещени като задна лява по-малко от останалите, стоповете светят постоянно, а педала на спирачката е адски твърд и няма почти никакъв ход като го натискам.
Какво да правя? Предполагам трябва да сменям спирачната помпа, както ми предложиха по-горе в темата, но не знам от къде да намеря читава.
_________________ GameOn
|
Събота, 16.07.2011 г. 13:44 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
Ах, тези майстори.... Ше падна от смях. Ако го беше карпал обаче, подобно нещо нямаше да се случи.... Що се отнася до проблема ти, предполагам помпата е блокирала, докато е била натисната, но само предполагам.
|
Събота, 16.07.2011 г. 17:51 ч. |
|
|
Turbo
Кандидат-фен
Automobile: Wartburg 353
|
Нямах възможност да се занимавам аз с ремонта поради ред причини като липса на време, умения, условия и т.н. затова просто закарах колата при друг майстор. Стоя цяла седмица при него понеже бях в София и чак днес си я взех. Затова и не съм имал възможност да снимам какво е било в попмата за съжаление.
Доколкото разбрах гумичките на помпата са били станали почти на каша и в комбинация с известно количество боклуци са направили проблема и затова така е блокирала помпата. В допълнение задно дясно колело е задържало, а лявото пък изобщо не е държало. В момента колата спира много добре, не дърпа на никъде при спиране и педалът е мек.
_________________ GameOn
|
Събота, 30.07.2011 г. 11:42 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
|
Ще използвам темата за да попитам нещо....Спирачните маркучи отпред с различна дължина ли са? Т.е. по един къс и дълъг на всяка страна. Питам, защото имам спомен, че са различни, а моите са с еднаква..
|
Сряда, 10.08.2011 г. 21:25 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
еднакви са; Тези дето са по-дълги са за стария модел, на който също са 4 еднакви. Дългите стават на мястото на късите с малко повече внимание.
|
Сряда, 10.08.2011 г. 21:38 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
|
Ясно, аз обаче имам съмнение, че заради намалената височина, няма да стоят коректно, но това ще го проверя през почивните дни надявам се. Жал ми е да ги махам, в перфектно състояние са, Наско вероятно ги е сменял.
|
Сряда, 10.08.2011 г. 22:07 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
|
Да, ама, не! Бях сигурен, че съм го гледал някъде....303+350 мм са. Да добавя, че освен в гумата, съм срещал случаи в които опират в полуоската, което най-вероятно ще се случи и при мен...
|
Четвъртък, 11.08.2011 г. 06:43 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Дотук от всичко казано сигурно е само, че каквото и да променяш или и вече е променено на окачването ти- при завой маркучите не трябва да се опъват толкоз, че да служат за ограничител на волана и не трябва да се опират при събиране по никакви други части, ни най-малко гуми. Освен това след монтаж маркера за усукване трябва да е прав. Дали се налага използуване на по-дълги или по-къси от първоначално вградените или наследени маркучи може да прецениш само на място и като се завреш в калника да видиш за какво става дума.
Последна промяна Оги на Четвъртък, 11.08.2011 г. 12:43 ч., променена общо 1 път
|
Четвъртък, 11.08.2011 г. 12:33 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
|
За опъването е 100 про, че няма как да се случи, разстоянието се намаля. Ще пиша като я смъкна, но на 90% съм сигурен, че пак трябва да базарам.
|
Четвъртък, 11.08.2011 г. 23:15 ч. |
|
|