Автор |
Съобщение |
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Re: Фрайлауф
Намира се точно под кормилната колона, централно отдолу.
|
Неделя, 30.01.2011 г. 21:48 ч. |
|
|
speedster
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Петък, 24.07.2009 г. 08:39 ч. Мнения: 114 Местоположение: sofia
|
На моят Вартбург смених маслото, налях 80W но проблема си остана - ако това е проблем разбира се. На студена кола, като превключа от първа на втора, и не зацепва. Трябва да загася двигателя и да го запаля пак, и така два-три пъти. После нямам проблеми, колкото и да го карам. Обяснявам си го по скоро с някакво клеясване на ролките, отколкото износване. Сега обмислям с какво да промия скоростната кутия и да налея 75 W синт.
|
Вторник, 01.02.2011 г. 00:15 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Механизма е високо и почти затворен, така че промевките са трудни и с малък успех. Освен ако не напълниш кутията докато прелее, след което покараш за да може короната да плиска горната част. +Твоя проблем може да е и в звездата.
|
Вторник, 01.02.2011 г. 14:35 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Звучи добре, не ми беше идвало наум, но ако някога ми се наложи ще го пробвам.
|
Вторник, 01.02.2011 г. 22:25 ч. |
|
|
speedster
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Петък, 24.07.2009 г. 08:39 ч. Мнения: 114 Местоположение: sofia
|
Ами аз направо ще го направя.
|
Сряда, 02.02.2011 г. 08:57 ч. |
|
|
Mad_Tax
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 23.02.2010 г. 21:25 ч. Мнения: 17 Местоположение: Плевен
Automobile: wartburg 353 s
|
Правих го и аз преди години , ето как:Осигурих автомобила срещу приплъзване и повдигнах предницата на подходящи трупчета / пънчета или подложки / и демонтирах джантите с гумите.След като източих старото масло сипах "Евродизел" - до 3 лт. или лева ли беше , не помня точно...Спокойно и без много подаване на газ изредих всички предавки в т.ч. и задна , като по този начин спазих условието да няма натоварване и да се осъществи прословутото плацикане и плискане чрез потапяне...източвате и оставяте да се отцеди.Отпадния продукт става за разпалване на печки , камини и други огнища на пожари , така че не го изхвърляйте ...Съвета на Доктора за допълнително третиране с по-рядко масло ми се струва като излишен "лух" и разточителство...все пак криза е ! Към тази постановка пристъпих , след като бях разпечатил всички мнения от стария форум по повод проблеми с полуавтоматиката на ск.кутия.В резулт и на тези действия фрайлауфа не се оправи , но манипулацията е препоръчителна при подмяна на маслото , особено когато вискозитета , марката или субстанцията е различна - все пак ще сипете там поне 30 лв. / 2 лт. Х 15 лв. / Давам Ви ги тези акъли , но аз самия скоро пак ще промивам , защото съм с минерален "Кастрол" 80 - 90W , което е гъсто за зимата... Прочие , Честит празник на всички Пичовеееееее....!!!
|
Сряда, 02.02.2011 г. 10:20 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Логично е първо да се пробва с промивка отколкото с тежък ремонт. Ако са мръсотии може да се измият, ако не са- на всяка от 10-те стени на звездата ролките си правят легла и така ролките запецват на леглата си вместо да заклинват а зацепването става фалшиво. Причината най-често е прегряване на звездата /отвръщане на метала/ при монтаж на пресовата сглобка за по-късните изпълнения. Работи коректно 20-30 х.км после проблеми. Оригинална, да. Затова не ви препоръчвам нагряване с горелка до къкъвто и да е цвят, а във фурна понеже в нея няма как да се нагрее повече от 300-350 гр. Венеца на маховика също. А случвало ми се е и спукана звезда. Изглежда допуска на сглобката сбъркан. Честит празник на всички, къде да си закарам колата да ми оправят гърнетата...
|
Сряда, 02.02.2011 г. 11:47 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Като се правят грънци и кюнци може и промивка на маслото нали, май тряа се пита на място...
|
Четвъртък, 03.02.2011 г. 11:08 ч. |
|
|