Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Вътрешно каре 
Автор Съобщение
Научи се как се сипва масло

Мнение Вътрешно каре
Здравейте.
Става въпрос за вътрешното каре на полуоската сега съм я извадил от към скоростната кутия (не можах да я развия от към главината и я смъкнах със все нея). Причината е вартбурга аварира- зимата скъса шарнирния болт на долния ляв носач. След това с пътна помощ ме го изтеглиха и му смени майстора шарнирния болт. Но после каза че карето било разпиляно и трябвало и него да го оправи, но се се оказа че нямал части. Сега съм решил да го видя за какво става въпрос и извадих полуоската. Виждам че има 3 иглени лагера ли са нз точно как се казва. Та имат иглички и 3 пръстена. Само че при мен бяха само 2 пръстена и освен това видях че някои иглички са счупени други са изкривени. Намазах с грес там мястото и ги наредих(налепих) до плътно запълване после сложих и пръстена но след това ми останаха много малко иглички. Сега нз какво да правя. Това нещо цялото каре гледам че е набито на шлици в полуоската. Мога ли да намеря лесно само иглички и пръстен за да го сглобя или цяло каре да търся. Мисля че полуоската и няма нищо друго. Другото което е да ми кажете колко е броя на иглите за всеки лагер т.е. дали иглите се слагат до запълване.

Неделя, 16.05.2010 г. 17:10 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение Re: Вътрешно каре
Иглите се нареждат плътно една до друга и после като сложиш черупката върху тях,тя трябва да се върти леко без запъване.Игли предполагам могат да се намерят в магазини за лагери,но трябва и черупка.Варианта е или ново каре или от морга,или от колега черупка и игли.

Неделя, 16.05.2010 г. 19:51 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Ами и трите канала са гладки на пипане по дължина. Сега ходих да ги проверя. Иначе в края навътре и на трите се осеща някаква вдлъбнатинка напречно, ама това е вътре в края, предполагам така са направени. А за карето как да разбера тука ми предлагат едно. Иначе според мен сегашното е добре ако му се сложат игли и пръстени(черупка). Моя вартбург е 353 със 86та със преден радиатор. Пръстена вътрешния му диаметър го меря е 19.3мм външния 27мм в най-издутата част(по-средата) 13.2мм на височина.
И благодаря много, че ми пишете, че сега машината е в много лошо състояние, няма и номера и искам да я стегна за да не замине за скраб.

Неделя, 23.05.2010 г. 14:53 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Ако идеш в магазина за Вартбург в Търново може да ти предложат немско каре, а ако ти предложат такова със сигурност е истинско, няма да те преметнат.
Щом каналите на планетата са гладки значи нямаш проблеми, а вдлъбнатините навътре са заводски - така е отлята планетата

Неделя, 23.05.2010 г. 20:32 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]