Трабант и Вартбург форум
http://forum.2tpower.com/

Как да предпазим дома си от градушка
http://forum.2tpower.com/viewtopic.php?f=37&t=6709
Страница 1 от 1

Автор:  hideboom [ Вторник, 11.01.2022 г. 15:43 ч. ]
Заглавие:  Как да предпазим дома си от градушка

Градушката се образува тогава, когато гръмотевичните потоци носят капчици дъжд в изключително студени области на атмосферата, където те замръзват, преди да се спуснат с висока скорост върху земната повърхност. Тъй като летните гръмотевични бури стават все по-чести, собствениците на жилища в България често се чудят как могат да защитят собствеността си от удари от градушка.

Нека разберем.

Имайте предвид риска

Много е важно да прецените риска от повреда от градушка на вашето имущество. Топографията е предиктор за появата на градушка, а един регион, който има сред най-високите честоти на градушки в страната, трябва да бъде още по-защитен. Въпреки че всички собственици на жилища трябва да бъдат внимателни и да бъдат в течение с предупрежденията за времето през лятото, някои хора трябва да предприемат още повече мерки от други.

Подсигурете покрива и каналите

Вашата покривна и улучна система е вашата основна линия на защита срещу градушки. Ако те са в лошо състояние или ако елементи от тях като керемиди, улуци, водосточни тръби и други са лошо инсталирани, градушката може незабавно да повреди материалите при удар.

В допълнение, натрупването на градушка във вашите улуци ще добави прекомерно тегло, което може да доведе до увисване и дори срутване, позволявайки падане на лед и дъждовна вода до основата на вашия дом. Това от своя страна може да причини допълнителни външни и вътрешни щети.
Информация от топновини

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/