Колеги ситуацията е следната: Колата е Вартбург 1.3 и е на един човек който живее в чужбина и като си идва от време на време в България си я ползва за транспорт. Уникалното за нея е че е на реални 7о ооо км и почти целия си живот е прекарала в гараж и е страшно запазена (с изключение на едно място на капака където собственика се оплака,че в малкото дни които е била навън някой я е залял с нещо и е паднала боята.
Но стига лирически отклонения. Проблема на колата е че когато поседи 1о дена отказва да пали като я въртиш на стартер. Ако я забуташ обаче пали на 4тия метър. Като отхлупих въздуховода,след като бяхме въртяли,ми направи впечатление,че смукача не е затворил докрай и карбуратора отгоре беше опръскан с бензин.Повъртяхме още малко и колата изхвърли през карбуратора разпрашен бензин и припука.Според мен колата има някакъв проблем с карбуратора,но освен леко блокиралия смукач нищо друго не открих.
Въпросът ми е какво може да и е и как да го отстраним като повреда?
Благодаря на всички за помощта предварително
п.п.Забравих да спомена,че запали ли веднъж колата не дава признаци за някакви проблеми и като се кара често си пали и работи нормално,но спре ли за по дълго се появява гореспоменатия проблем.