Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Въпрос за жигльори. 
Автор Съобщение
Ефрейтор

Мнение Въпрос за жигльори.
Така вчера разглобихме карба на варела с един приятел за да го почистим. Обаче на мен ми направи впечатление, че на втора камера жигльора е по-малък. По принцип не целя икономия защото колата се кара рядко, и си мислех с каккъв да го сменя за да има ефект в/у мощноста.
На първа камера е 130 на втора 122, има един който е между двете камери(за пусково устроисто се води в книгата) той е 180. Въпроса ми е ако сложа 180 на 2 камера дали няма да доиде много голям. Имам още един карб мислех от него да взема тъй като не мисля, че някаде се продават, освен ако не са някакси стандартни за такъв тип карбуратори или пак да стават от лада?
Бях виждал че по някакъв начин ги изчисляват но не знам с какви формули.

Вторник, 20.07,2010 г. 15:31 ч.
Профил
Автохирург - анестезиолог д-р Zizi
Аватар

Automobile: 11 Тт,Вг,Фрамо,Робур
Мнение Re: Въпрос за жигльори.
това е шкодов карб, така, че можеш да търсиш от шкода 105- 120, но трябва да имаш впредвид, че втора камера работи на 4 скорост при скорост над 117 км/ч. Превръщай оборотите към 3,2,1 скорост и ще разбереш колко трябва да издухваш двг, за да отваряш клапата. Само за промяна на скоростта от 117 до 121 разхода се вдига с почти литър, а при жигльор 180 не искам да мисля, но който плаща , той поръчва и музиката. Все пак пиши какво постигна.

Вторник, 20.07,2010 г. 21:48 ч.
Профил WWW
Ефрейтор

Зизи очаквах точно твоето мнение. Да ходя да търся в хасково по магазините ще е трудоемко защото аз съм наблюдателен и не ми е правило впечатление магазин за шкода от старите модели. Тъй като и аз си помислих, че 180 ще е много, все пак немецът е сложил 122 което е 1/3 по малко. А щом казваш, че втората клапа се отваря на такива обороти може да не се уливам толкова. Говорим за кола която се кара по баира с учебна цел.

Вторник, 20.07,2010 г. 22:10 ч.
Профил
Ефрейтор

Сложих 130 на втората камера. Така двата жигльора са еднакви. (Не знам дали има значение). Когато го запалим ще видим каква е разликата.

Сряда, 21.07,2010 г. 22:26 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]