Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Проблем - свещи, центровка и аз не знам вече... 
Автор Съобщение
Научи се как се сипва масло
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение Проблем - свещи, центровка и аз не знам вече...
Здравейте колеги,
карам Вартбург 353 от 1983г.
Имам следните проблеми:
- Когато паля сутрин и тръгвам на студен двигател, колата започва да прекъсва докато не загрее. (Това горе-долу се пооправи когато сложих едни стари свещи BRISK, обаче започна да прекъсва на загрял двигател).
В неделя се поразрових и открих други стари свещи BRISK, но проблема е че сега 2 са от един модел, а 3-тата е от друг и това което се получи, че 1-ви цилиндър от към купето леко омаслява свеща.
- Бобините греят, направо не можеш да ги пипнеш.
- Дори ми се случи докато си карам на извънградско колата с 90-100km/h на равен пътен участък да вдига прекалено висока температура.
- На свободен ход на двигателя също работи не-равномерно и пропуска на моменти по някой такт.
Искам да Ви помоля ако някой има време и разбира от това да ми помогне да решим тези проблеми, че не може да се кара така.
Също така искам да си сменя кабелите, лули, свещи имам и едни бобини свалени от работещ Вартбург и ако може да ги проверим и тях.
За кабели и лули незнам какво да взема. За свещи четох тука в форума за свещи NGK B6ES които Ivaka препоръчва. От къде мога да закупя такива свещи в София и дали ще има някакъв проблем от това, че са с дълга резба.
Искам да вметна също, че на дадения Вартбург тази година му се правеха до сега две центровки и винаги като свалим плочката където са кепчетата бяха много сухи и двата пъти. Добавям също и относно прекъсванията някой път прекъсва, а дръг просто докато върви и някой цилиндър отказва и набива нос.

Благодаря Ви за отделеното време.

Четвъртък, 23.09.2010 г. 00:09 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение Re: Проблем - свещи, центровка и аз не знам вече...
Благодаря за бързия отговор.
Искам да попитам като отида да си купувам кабели за свещите - те с нови лули ли идват или ще си ползвам старите от тези. Какви кабели да взема - За Лада ли?
Има ли нещо специфично на което да обърна внимание при смяната на кабелите.
Гледах в internet, че има няккакъв магазин за свещи NGK в Младост 1А.
Тези свещи Магнито Марели от къде мога да си ги намеря.
Знам, че са прекалено много въпроси, но се чувствам като в не брано лозе.

Трябва да си погледна филтъра за бензина преди карбуратора - може и той нещо да е запушил.
За вода в бензина имал съм такива случки, но тогава се виждаше на филтърчето, а сега не.
Отнонсно бензиновата помпа - незнам в какво състояние е, но преди около година сменях платното.
Ако в крайна сметка се окаже центровка ще имали някой който да ми я направи, че там нито знам как става, нито имам нужният уред, а да си правя експерименти върху возилото не съм много зарибен.

Четвъртък, 23.09.2010 г. 10:44 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]