Автор |
Съобщение |
popov353w
Оня с бегачката
Регистриран на: Сряда, 29.04.2009 г. 17:59 ч. Мнения: 82 Местоположение: Пазарджик
Automobile: Wartburg 1.3
|
Моля за малко помощ
Здравейте колеги искам да си сложа едни допълнителни светлини на вартбурга.Халогенки са но не съм много по тоците та ако някой знае как се свързват ще помоля за малко помощ защото ме е страх да не си запаля инсталацията имам и реле но не зная как да го свържа благодаря предварително
_________________ На него му викат: Оня с бегачката
|
Събота, 28.11.2009 г. 20:19 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Re: Моля за малко помощ
Вартбурга мисля че няма заводска инсталация за халогени, така че може би моя опит с трабанта ще ти е от полза. Халогените имат плюс и минус. Минусите ги взимаш от най-близката връзка с купето. Плюсовете е хубаво да минат през реле за да не изгори ключа. Идеята на релето е през него да минава многото ток, а ключа само да му казва да се включи. На релето обикновено е обозначена схемата. Има 4 или 5 извода. На единия извод подаваш + от акумулатора през 20 ампера бушон. Извода срещу него попринцип отива към + на халогените. Другите два извода са за да затворят веригата на релето - единия си взима маса от някъде, другия си взима плюс от контактния ключ, през ключето, с което ще пускаш фаровете. Ето ти схема за най-често използваното реле за халогени на бош: http://www.classictruckshop.com/clubs/earlyburbs/projects/bosch/foglites.htmАко изводите са ти по-различни най-добре потърси схемата му в интернет по номера който е написан на него за да не стане някоя мизерия.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 28.11.2009 г. 21:28 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
Регистриран на: Сряда, 29.04.2009 г. 17:59 ч. Мнения: 82 Местоположение: Пазарджик
|
Колега мерси за инфото а и релето ми е същото мерси много
|
Неделя, 29.11.2009 г. 00:13 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Здравейте отново искам да ви се оплача с надеждата някой да помогне значи колата не пали.Установих че бензин не стига до карба свалих маркучлето от бензиновата помпа и завъртях стартера но бензин изобщо не пуска.Свалих я помпата изчистих я и пак същата работа бензин не пуска.От какво може да е това.Благодаря предварително
|
Неделя, 13.12.2009 г. 13:54 ч. |
|
|
Trabantfen
CTD
Регистриран на: Сряда, 21.10.2009 г. 17:55 ч. Мнения: 26 Местоположение: Дупница
Automobile: Trabant 601s
|
Виж дали пуска бензин от изхода на самия резервоар.
_________________ Crazy Trabant Driver
|
Неделя, 13.12.2009 г. 15:36 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Значи филтър имам но не е проблема в него като извадя маркуча от помпата изходния и като завъртя тя изобщо не хвърля бензин
|
Неделя, 13.12.2009 г. 18:06 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
| | | | doctorZizi написа: започваш отначало - има ли бензин в резервоара,проходим ли е горивопровода от резервоара до помпата, филтърчето чисто ли е, помпата изправна ли е, игления клапан да ли не е заседнал в затворено положение? Може би прави впечатление, реда - резервоар, филтър , помпа , карб. Струва ми се, че при теб филтъра е между помпата и карба. Проверката на горивопровода най - лесно се прави с компресор - надуваш откъм помпата срещу резервоара - вътре има груб филтър/ цедка/, който за да го провериш трябва да източиш горивото от резервоара и това е мързеливият начин - с компресор, а пък и продухваш вентилационния отвор на капачката. Проверка на помпата - най - лесно с уста надуваш, след което "вакумираш" , за да провериш, като в същото време проверяваш и посоката на проходимостта да съвпада с посоката на помпата. | | | | |
Всичко разбирам благодаря за изчерпателния отговор но само не ми е ясно как така вакумирам помпата
|
Неделя, 13.12.2009 г. 21:23 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
| | | | popov353w написа: | | | | doctorZizi написа: започваш отначало - има ли бензин в резервоара,проходим ли е горивопровода от резервоара до помпата, филтърчето чисто ли е, помпата изправна ли е, игления клапан да ли не е заседнал в затворено положение? Може би прави впечатление, реда - резервоар, филтър , помпа , карб. Струва ми се, че при теб филтъра е между помпата и карба. Проверката на горивопровода най - лесно се прави с компресор - надуваш откъм помпата срещу резервоара - вътре има груб филтър/ цедка/, който за да го провериш трябва да източиш горивото от резервоара и това е мързеливият начин - с компресор, а пък и продухваш вентилационния отвор на капачката. Проверка на помпата - най - лесно с уста надуваш, след което "вакумираш" , за да провериш, като в същото време проверяваш и посоката на проходимостта да съвпада с посоката на помпата. | | | | |
Всичко разбирам благодаря за изчерпателния отговор но само не ми е ясно как така вакумирам помпата | | | | |
Под вакуумираш разбирай "засмукваш" с уста, така проверяваш дали клапанчетата затварят плътно. Възможна причина за повредата ти е клапанче което е останало отворено. При този случай помпата спира да качва гориво. Поправя се с малка отверка, мембраната на клапанчето се намества добре на мястото си и проблема е решен.
|
Неделя, 13.12.2009 г. 21:52 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
| | | | Ivaka написа: | | | | popov353w написа: | | | | doctorZizi написа: започваш отначало - има ли бензин в резервоара,проходим ли е горивопровода от резервоара до помпата, филтърчето чисто ли е, помпата изправна ли е, игления клапан да ли не е заседнал в затворено положение? Може би прави впечатление, реда - резервоар, филтър , помпа , карб. Струва ми се, че при теб филтъра е между помпата и карба. Проверката на горивопровода най - лесно се прави с компресор - надуваш откъм помпата срещу резервоара - вътре има груб филтър/ цедка/, който за да го провериш трябва да източиш горивото от резервоара и това е мързеливият начин - с компресор, а пък и продухваш вентилационния отвор на капачката. Проверка на помпата - най - лесно с уста надуваш, след което "вакумираш" , за да провериш, като в същото време проверяваш и посоката на проходимостта да съвпада с посоката на помпата. | | | | |
Всичко разбирам благодаря за изчерпателния отговор но само не ми е ясно как така вакумирам помпата | | | | |
Под вакуумираш разбирай "засмукваш" с уста, така проверяваш дали клапанчетата затварят плътно. Възможна причина за повредата ти е клапанче което е останало отворено. При този случай помпата спира да качва гориво. Поправя се с малка отверка, мембраната на клапанчето се намества добре на мястото си и проблема е решен. | | | | |
Е хубаво значи бензин има, като духна от страната на помпата към резервоара бълбука, на помпата и беше скъсано платното но го смених и пак бензин не качва, сипах бензин и в карбуратора работи но щом свърши гасне а помпата пак не е подкачила.Дайте съвети от какво може да е!
|
Четвъртък, 24.12.2009 г. 13:26 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Извинявам се много че питам такива елементарни неща но още се уча та къде е въпросният иглен клапан
|
Четвъртък, 24.12.2009 г. 15:43 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Значи прав си много по хубаво да питам от колкото да правя глупости . А колкото до пружината на помпата сложих я и като я "вакуумирам " както каза ти а Ивака ми поясни и доколкото усещам работи.Клапанчетата не съм ги свалял дали пък те да не са запушени но незнам. Напукани маркучи нямам друго не се сещам. Колата не беше палена 1-2 седмици и когато се качих не запали и от тогава не е карана. Направо се побърквам вече доста пъти разглобих помпата и нищо . Хубавото е че има хора като Вас да помагате на другите
|
Четвъртък, 24.12.2009 г. 18:42 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Мерси за съвета утре ще пробвам и ще споделя. Наистина мерси за съвета Весели празници от мен и щастлива 2010година. Много безаварийни километри и всичко най хубаво
|
Четвъртък, 24.12.2009 г. 20:50 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Значи Значи сложих маркуч и смукнах бензин дойде веднага значи остава помпата но само не разбирам защо не иска при положение че като е свалена и я вакуумирам работи
|
Петък, 25.12.2009 г. 16:57 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
Колеги колата запали намерих една стара помпа и от две направих една и взе че запали колата но ми отне цял ден. Разрових се в щайгите с частите и намерих една помпа от старите тя дали ще стане на моя вартбург
|
Петък, 25.12.2009 г. 18:46 ч. |
|
|
popov353w
Оня с бегачката
|
А дали дебитът и същия сега като се поразрових видях че тази дето намерих е модел UP-4
|
Петък, 25.12.2009 г. 19:50 ч. |
|
|