Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Проблем със спирачките 
Автор Съобщение
Кандидат-фен

Мнение Re: Смяна на спирачни дискове
Става и втора употреба, стига да са читави- обаче като им монтирате нови накладки трябва да се напаснат докато достигнат максималната си ефективност. Затова първите 200-300 км. не разчитайте на зверски спирачки- просто ги нямате. Това не означава че са скапани дисковете или трябва да се сменят дискове- дали са скапани дисковете го казва шублера а дали са скапани накладките се разбира след като се паснат и не щат да спират. Случва се при твърдо и некачествено феродо. След всяка смяна на накладки се налага напасване в движение. :idea: А като се наложи да се свалят накладките, а после да се използуват наново- трябва да се бележат за да се монтират всяка на нейното си място. Инак- ново пасване 2 и 3 пъти по-бавно и трудно. Тез неща може би повечето от вас ги знаят, но е добре да ги научат и новобранците.

Понеделник, 25.05.2009 г. 10:54 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Накладките ми са почти нови, така че мисля само дисковете да сменям. С шлайфане на дискове не ми се занимава, защото едва ли ще станат по-добри от тези които ми предлага майстора, а ще загубя повече време и пари. Мисля да взема нови. Сега се занимавам с други неща и нямам време, но при първа възможност отивам при майстора.

Понеделник, 25.05.2009 г. 11:18 ч.
Профил WWW
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Накладките ако имат достатъчно феродо просто ги изшкури на равна повърхност докато станат идеално гладки, понеже старите дискове малко или много са били на "канали" и новите също ще станат така, ако не изгладиш накладките. Аз на голфа скоро сменях дискове+накладки и първите 50-60км градско почти нямах спирачки. След това се оправиха. По предписание им дават първите 100-200км да не се натискат прекалено, защото лесно може да се прегрее феродото.

Понеделник, 25.05.2009 г. 15:13 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Мнение Re: Проблем със спирачките
В крайна сметка се оказа, че проблемът който описах(неравномерното спиране) не е от дисковете. Смених 2 чифта и проблема си остава. Двата чифта дискове не са нови, но са свалени от перфектно спиращи коли. С майстора решихме, че проблема може да не е в предните колела, затова сменихме задните главини, но без успех. Както казах по-рано в темата, сменени са също и спирачните апарати, гумичките на спирачната помпа и накладките(предни).

Ще опиша малко по-подробно проблема. Натискам спирачката с постоянно и равномерно усилие, а колата спира все едно постоянно натискам и отпускам педала. При спиране от по-висока скорост(90-100км/ч) проблема се проявява под формата на вибрации. Вибрациите не се усещат на педала на спирачката, а цялата кола вибрира.

Като цяло колата не спира зле. Не е необходимо да натискам педала с по-голямо усилие, за да спра, нито спирачният път е по-дълъг от обичайното, но проблема ме дразни и искам да го отстраня. Ще съм благодарен на всякакви идеи и предположения.

Неделя, 27.09.2009 г. 22:48 ч.
Профил WWW
Ентусиаст

Сега, ако кажеш и с какви гуми си, а също и какво е състоянието на джантите и примерно на лагерите....
ПП Тва нещо при Вартбург не мисля, че може да се избегне, щото съм се возил на много и съм карал доста, но винаги има едно леееко тресене.
ПП2 А от къде си?

Неделя, 27.09.2009 г. 23:17 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

ChakaZulu написа:
Сега, ако кажеш и с какви гуми си, а също и какво е състоянието на джантите и примерно на лагерите....
ПП Тва нещо при Вартбург не мисля, че може да се избегне, щото съм се возил на много и съм карал доста, но винаги има едно леееко тресене.
ПП2 А от къде си?

В момента съм с 4 летни гуми Kormoran(в не много добро състояние), но проблема го има и със зимните ми гуми, които са перфектни(Gislaved отпред и Michelin отзад). Летните и зимните гуми са на различни джанти. И осемте джанти са в добро състояние. Лагерите не знам в какво състояние са, но ако проблема е от гуми, джанти или лагери не трябва ли да се проявява постоянно, а не само при спиране?

От Плевен съм

Неделя, 27.09.2009 г. 23:32 ч.
Профил WWW
Ентусиаст

Пробвай да отпуснеш ръчната на максимум, така че да не хващат задните колела и пробвай, че ми стана интересно..

Понеделник, 28.09.2009 г. 19:57 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

ChakaZulu написа:
Пробвай да отпуснеш ръчната на максимум, така че да не хващат задните колела и пробвай, че ми стана интересно..

Сега не съм си в Плевен, но като се прибера ще пробвам и ще пиша какъв е резултата.

Вторник, 29.09.2009 г. 00:40 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Резултата е нулев. Проблема остава.

Сряда, 07.10.2009 г. 01:10 ч.
Профил WWW
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
И аз залагам на криви или неравномерно износени барабани. Смени ги с други или пробвай да шлайфаш тези.

Сряда, 07.10.2009 г. 16:13 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Ако проблема е от криви барабани не трябва ли да не се усеща когато ръчната е разхлабена и задните колелета не спират? Не ми е проблем да ги сменя и тях, но не знам има ли смисъл.

Няма значение дали съм сам в колата или с повече товар, проблема си се проявява еднакво.

Четвъртък, 08.10.2009 г. 09:27 ч.
Профил WWW
Ентусиаст

И на мен ми е интересно какво ще излезе накрая, жалко че не си от Русе.

Четвъртък, 08.10.2009 г. 12:19 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
doctorZizi написа:
ти жив ли си бе Ивак, тия американки са ти взели акъла. Нали знаеш, че българките са по - красиви.

Жив съм Докторе, даже вече се прибрах в България, жив и здрав :)
Американките и Америка са си дълга история, но вече съм си вкъщи.
п.с. А иначе вярно си е че българките са по-красиви(да не кажа най :) )
Нямах време да пиша в форума, но винаги когато имах време и възможност четох и следях темите :)

Поздрави!

Четвъртък, 08.10.2009 г. 13:45 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Ами освен да сменя и барабаните и да видим какво ще излезе. Дано да намеря скоро време да закарам колата при майстора.

Събота, 10.10.2009 г. 00:44 ч.
Профил WWW
Начинаещ

Може би първо трябва да пробваш да смениш маркучите и като цяло да си направиш профилактика на спирачките и да сложиш хубава спирачна течност :idea:

Неделя, 03.01.2010 г. 13:23 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща