Въпрос за скоростната кутия
Автор |
Съобщение |
2TfeN
Луд с Вартбург
Регистриран на: Петък, 23.05.2008 г. 15:11 ч. Мнения: 77 Местоположение: ПЛЕВЕН
Automobile: WR-353
|
да се вклуча и аз в спора Скоростите на волана са лично за мен по удобни /при моя ръс 2 метра/ ако съм със скорости долу за десния ми крак нямя място
Горните скорости са 33713612937129 пъти по удобни даже имам навик да карам САМО с дясна ръка превклучването ми е с 2 пръста без дори да свалям няпълно раката от волана
Това да се преправя от горни на долни според мен си е пълна дивотия Ето и доказателството
http://www.youtube.com/watch?v=relCpDFw1lQ
_________________ http://www.vbox7.com/play:123c65e4
2t-IFA___RaCinG___PleVeN___-IFA-2t
|
Неделя, 08.06.2008 г. 19:41 ч. |
|
|
wartburg 353 Sport
Начинаещ
Регистриран на: Сряда, 22.04.2009 г. 20:45 ч. Мнения: 11 Местоположение: СОФИЯ
|
Re: Въпрос за скоростната кутия
Д-Р Зизи си е прав само се налива масло в огъня от някои хора и аз си предпочитам горните скорости просто навик.
|
Сряда, 10.06.2009 г. 20:13 ч. |
|
|
wartburg_fen
Ax Driver
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:06 ч. Мнения: 111 Местоположение: София
|
Аз съм гледал на канал мойто АХ-че и на пръв поглед без да се заглеждам много, наистина щангите и ябълковидните връзки ми се струват два пъти повече от на Варгата...да не говорим колко се е разшлякал лоста на ситроена
_________________ Wartburg,the power of 2T engine
|
Петък, 12.06.2009 г. 20:38 ч. |
|
|
vasko
Блокира си коляновия вал
Регистриран на: Неделя, 31.08.2008 г. 21:02 ч. Мнения: 82 Местоположение: София кв. Княжево
Automobile: Wartburg 353w
|
Карал съм и от двата вида (твърде малко за да правя кой знае колко компетентно изказване) и поне лично на мен ми е по удобен долния лост. Относно коментарите че долния е далече от волана:те не са верни тъй като ако сте обръщали внимание Вартбурговия лост е далеч по-дълъг от този на другите автомобили с долни скорости и съответно са по близо до волана . Относно почистването:простотата на почистване се запазва тъй като пода няма големи промини (само дупка около 100мм и 10мм пръчка в средата). Относно простотата на конструкцията:действително има много голямо опростяване с това сваляне ня скоростния лост долу. Това е от мен (по скоро обобщение отколкото допълнение) ако някой не е съгласен с написаното позволявам му да ме поправи.
_________________ Вторият е първия загубил !
|
Петък, 12.06.2009 г. 23:50 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Проблема е че толкова дълъг лост изглежда супер грозно, особено на ладата. Коцето както го беше направил с барче от нисан - това вече изглеждаше както трябва.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 13.06.2009 г. 15:00 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
А моя дори мисля, да го удължа. Сериозно, ще бъде максимално близо до волана. Нещо такова...
|
Събота, 13.06.2009 г. 15:28 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Идеята да е долу е, да караш с 1 ръка, другата да държиш отпусната на лоста. С дълъг лост все едно е някоя кочина, дето ако не се засилиш, не влизат скоростите.
|
Събота, 13.06.2009 г. 22:16 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
|
Мерси! Между впрочем....тая кола има такава геометрия, дето просто това нямя как да стане! Дори и срежеш лоста и да сложиш барче, както направи Коста......куца....трябва да се промени целия механизъм, да се дигне на високо. За тва направо ще удължа лоста.....
|
Събота, 13.06.2009 г. 22:19 ч. |
|
|
theultimate
|
Не може ли просто да сложиш с барче и по-дълга калъфка и да изглежда като на западна кола
|
Неделя, 14.06.2009 г. 13:32 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
|
Това ми е идеята, едва ли ще се хареса на много хора..... Ей тва е Лада.
|
Неделя, 14.06.2009 г. 16:01 ч. |
|
|
alcoholmeter
Бойлер
Регистриран на: Вторник, 01.04.2008 г. 09:29 ч. Мнения: 262 Местоположение: София
|
Бивш стопанин на 353 с долни скорости...
Много доволен макар и след доста оплювания от някои съфорумци че са много кьопави че лесно се чупят и както каза ако не се лъжа ЗИЗИ солта пясъка и всичко което може да се замърси и повреди отива право в лостовата система.
За 2 години шофьорлък на тоя вартбург никакви проблеми със тия скорости.
И като плюс ще кажа че се превключват доста по бързо от горните скорости.Относно това че насред пода стърчи 1 пръчка и е много по трудно да се прскача от седалка на седалка... мисля че не е толкова голям проблем тъй като лоста не е дебел 18см. и висок метър и дваисе а съвсем с поносими размери.
Дори за кратко се бях ентусиазирал да демонтирам тия скорости от старото 353 и да ги монтирам на новия които е със горни но и така не се стигна до там.
И не е необходимо да се купуват нови скорости ами старите искат малко преработка с части които не се знае дали могат да се намерят и купят.
поздрави.
_________________ "Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "
|
Сряда, 17.06.2009 г. 23:23 ч. |
|
|
Каракачана
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 01.09.2011 г. 13:40 ч. Мнения: 52 Местоположение: с.Равно поле
|
Здравейте, преди няколко дни потеглих на първа с трабанта по рязко на първа и както тръгнах друснах в една дупка и двигателя спря да предава движение на скоростите нито първа нито втора нито трета нито четвърта а като вкарам задна и малко преди да я вкарам започва да чегърта и пак не може да я включи .. Вчера с едно приятелче се заехме да свалим съединителя защото предполагах че е заради него след като свалихме двигателя и разглобихме маховика на съединителя му нямаше нищо .. ?? Не знам къде да търся проблема и какво ли може да е станало .. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека де сподели моля и как да извадя скоростите държат ли се на друго място освен тампона и ще се налага ли да свалям главината на някое от колелата за да мога да извадя скоростите ?
|
Неделя, 07.12.2014 г. 16:41 ч. |
|
|
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
Automobile: Trabant 601s-kombi
|
Колега,преди да свалиш скоростната кутия провери да не ти е превъртяло някое от външните карета на шлиците,или да не се е подвадила някоя полуоска откъм скоростите/респективно счупено вътр.каре,или чашката на въпросното вътрешно каре,както е възможно и там да превърти на шлиците на карето/.Редко се случва но е възможно!Ако ти се наложи все пак да я сваляш и отваряш,виж раздел"Трабант дела и документи"във форума,трета страница,темата е "Отваряне на скоростна кутия".Успех!
|
Неделя, 07.12.2014 г. 18:52 ч. |
|
|
Zizi
Некадърник
|
много ми се искаше да не отговарям, ма разни алкохол... набъркват името ми където им хареса, та не се стърпях. Направи си труда и ще видиш, че Зизи и Санта не са едно и също. В това мнение на колега когото дори не познавам ще разбереш какво съм направил аз по отношение на твърдението ти, че можеш да преработиш от горни на долни- ще те посъветвам да ходиш да си гледаш някое и друго анимационно филмче- там стават чудеса. То в интерес на истината може да стане, но ти не си този които може да го направи.
|
Неделя, 07.12.2014 г. 23:38 ч. |
|
|