|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ZweiTakter
Редник
Регистриран на: Сряда, 01.04,2009 г. 11:23 ч. Мнения: 6 Skype: newyorkerv8
|
 Борба с EBZA.
Колеги,случай!Слагам на 353ката ЕБЗА.Опъвам инсталацията,навръзвам опроводяването,правя центровката и паля:всичко е наред,работи на 3 цил отлично.Качвам се да тествам,върви хубаво,гладко,на всички цилиндри.Така 5 мин.После загубих цилиндър.Спирам и гледам -бобината на 1ви цилиндър е много нагрята,много повече от другите. Свалям и проверявам искрите:проблема е на 1ви цилиндър.Вдя свещта,връзвам и кабела и паля:Колата пали на 2 цилиндъра,проблеминия ДАВА нормална искра!Подавам газ,вдигам оборотите и ПОСТЕПЕНО искарата намалява и изчезва.Със спадане на оборотите,пак постепено се появява и на минимални обороти се стабилизира до нормална,плътна искра. Къде да търся проблема-във комутаторната част или в оптичната част? ПС - Размених каналите за да елеминирам силовата част от системата като фактор и проблема се запази - не е бобина,кабел или свещ. Благодаря ви,човек се учи докато е жив,ако има желание,разбира се.
|
| Вторник, 26.05,2009 г. 10:02 ч. |
|
 |
|
Santa
Майор
|
 Re: Борба с EBZA.
Тая борба е обречена като гледам...На моята нямаше електронно запалване,но от всичките теми за ЕБЗА-та тук съм запомнил като обща тенденция,че започне ли да дава проблеми,по-добре е да я засилиш в кофата,вместо да се опитваш да я бориш.Тая електроника е била експериментална при Вартбург.Не чакай чудеса.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
| Вторник, 26.05,2009 г. 18:31 ч. |
|
 |
|
montoya
Сержант
Регистриран на: Неделя, 10.02,2008 г. 03:29 ч. Мнения: 91 Местоположение: Казанлък
|
Силовата част са мощните транзистори на платките.Трябва да имаш познания и умения по електроника за да оправиш проблема.За да грее бубина означава, че минава ток през нея дълго време: краен транзистор пробил,елемент от управлението не работи и не запушва транзистора или оптична част. С това питане все едно караш лекар да те лекува по телефона.
_________________ Жена и ръжда тръгнат ли спиране няма.
|
| Вторник, 26.05,2009 г. 22:15 ч. |
|
 |
|
ZweiTakter
Редник
Регистриран на: Сряда, 01.04,2009 г. 11:23 ч. Мнения: 6 Skype: newyorkerv8
|
Хахахах - прав си,все едно ме лекуват по телефона.Един приятел има вила до София и има там един съсед,доктор,на 83 години.Тоя старец му дава консултации по телефона-звъни моя човек,така и така,боли ме корема, подувам се,имам компресия-и доктора му вика:"Няма да се плашиш,напреднал стадии колит на червата,не се лекува,не се облекчава,изгниваш отвътре/навън и скоро ще те ходят бавно! Хаххахаха. Сега на въпроса-открих проблема-замърсен фототранзистор.Почистих с корисилин и парцалче,обезмаслих всичко внимателно и тръгна. Сега ще сменя системата от крайни транзистори с по-съвремено поколение такива и ще наблюдавам резултатите. Поздрави,Благодаря ви.
|
| Сряда, 27.05,2009 г. 10:22 ч. |
|
 |
|
Spark of Insanity!
Fat & Furious
Регистриран на: Събота, 16.02,2008 г. 19:16 ч. Мнения: 93 Местоположение: София Skype: bobi-wan Automobile: чака да го намери.
|
И при мен е така.Трябва да поръчкам малко.Колега,мерси за темата. А и още нещо-на оптодатчика за 1-ви цилиндър посмъртно не мога да го докарам да подаде искра на 3.30 даже,а за 3-ти цил. може би ще стане. Да не би проблема да се състой в измествания в ето тази част-задвижващото секторния диск?Да не би да трябва да се поизмести,за да стане точно? 
_________________ Жена-шофьор, негър-скиор, педерас-боксьор, евреин-миньор, ЦСКА - отбор - НЯМА!
|
| Петък, 29.05,2009 г. 00:15 ч. |
|
 |
|
Spark of Insanity!
Fat & Furious
Регистриран на: Събота, 16.02,2008 г. 19:16 ч. Мнения: 93 Местоположение: София Skype: bobi-wan Automobile: чака да го намери.
|
Поне някой да даде предложение,защото ме измъчва като турчин това нещо и колата не върви.И не искам никакви глупости около това да не се занимавам с този варел (определени хора знаят защо).
_________________ Жена-шофьор, негър-скиор, педерас-боксьор, евреин-миньор, ЦСКА - отбор - НЯМА!
|
| Сряда, 15.07,2009 г. 20:18 ч. |
|
 |
|
koce
Кара Wartburg 20 години.
Регистриран на: Събота, 09.02,2008 г. 15:41 ч. Мнения: 104 Местоположение: София Automobile: Wartburg 1.3
|
Това нещо не можеш да го измениш то има щифт и няма усилие да се измести. Първо нагласваш този цилиндър на който датчика е неподвижно хванат за плочката и след тове другите два, както се прави при чукчетата. Докарай я в София макар и на два цилиндъря и ще я видим.
|
| Вторник, 28.07,2009 г. 14:11 ч. |
|
 |
|
theultimate
Trabi driver
Регистриран на: Вторник, 05.02,2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2256 Местоположение: София Skype: vasil166 Automobile: Trabant
|
Няма как да я докара....вартбурга не е негов и няма номера.
|
| Вторник, 28.07,2009 г. 15:20 ч. |
|
 |
|
kurtev
Редник
Регистриран на: Понеделник, 02.02,2009 г. 09:53 ч. Мнения: 13 Местоположение: Пазарджик Skype: kurtev79
|
Привет! Подариха ми българско електронно запалване за 353, но не знам как да го проверя дали работи и по трите канала (за трите цилиндъра). Ако някой се е занимавал с нещо подобно и може да помогне с някаква информация - ще черпя много  Също така ми се намират 3 броя запалителни бобини Б3С, които мисля са за транзисторно запалване - би ли могло да се ползват с това запалване?
|
| Петък, 16.07,2010 г. 20:21 ч. |
|
 |
|
stil1
Ефрейтор
Регистриран на: Вторник, 18.03,2008 г. 21:05 ч. Мнения: 49 Местоположение: гр.Варна
|
Ето ти инфо за настройка и свързване.
|
| Петък, 30.07,2010 г. 20:43 ч. |
|
 |
|
kurtev
Редник
Регистриран на: Понеделник, 02.02,2009 г. 09:53 ч. Мнения: 13 Местоположение: Пазарджик Skype: kurtev79
|
Много благодаря! Много ценно ръководство, въпреки че не се споменава как се регулира секторния диск, т.е. кога се разрежда бобината и кога се зарежда - когато между лещите на оптодатчика има или няма преграда. Ако някой има опит нека сподели!
|
| Събота, 31.07,2010 г. 18:48 ч. |
|
 |
|
stil1
Ефрейтор
Регистриран на: Вторник, 18.03,2008 г. 21:05 ч. Мнения: 49 Местоположение: гр.Варна
|
На секторния диск има отметка с боя. Мисля че подаваше искра когато излиза от конкретния датчик.
Edit: Виж точка 5.Центровка на запалването, и по-точно 5.5. Успех.
|
| Събота, 31.07,2010 г. 20:50 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|