Автор |
Съобщение |
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Я да ви видим?
Понеже има такава вероятност, да взема едно блъснато уно и искам да Ви видя какво Ви е мнението за тази интервенция? Моята позиция е все още колеблива. Мисля че ако го сложа - плюсове ще са ми: 4-тактов двигател и по-мощен възможност за газова долни скорости а минуси: технотест,двигател,газова и какво ли не още - може да достигнат 1000 лв, което си е доста изгубване на двутактовия дух поддръжка - антифриз, филтри, ремъци, а не се знае състоянието на двигателя (човека казва че е читав ама ....) Та да Ви видим вас какво мислите, съвет винаги не е излишен.
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Неделя, 11.12.2011 г. 22:43 ч. |
|
|
tsveto
Зеления миксер
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 23:09 ч. Мнения: 214 Местоположение: Русе
Automobile: rennpappe
|
Re: Я да ви видим?
Аз гласувах "Трабантовия двигател да си седи" 2т идеята е голямо нещо. хах Като искаш си земи едно уно и си го карай,те сигурно са без пари...
|
Понеделник, 12.12.2011 г. 00:41 ч. |
|
|
nikola_94_bs
Влиза с ръчна в завой.
Регистриран на: Неделя, 21.03.2010 г. 03:17 ч. Мнения: 65 Местоположение: burgas
Automobile: трабант 601с
|
Значи Дака аз съм за фиатовия двигател ... или по точно ако съм на тебе знаеш ще сложа някой от фолксваген ... това е друга тема ! Твоя трабант знаеш колко ми харесва и един по-мощен двигател ще е като завършек нещо .. то не че има завършен проект де Дори и варбургов двигател да сложиш пак няма да е зле !! Поздрави от Бургас!
|
Понеделник, 12.12.2011 г. 04:14 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
|
То сега като се замисля си имам почти нов двигател на колата, още два ме чакат в мазето (единия без вал де - значи половин) и с тях мога да изкарам адски много, а и няма да имам разправии технотестове ала бала, пък и ще имам парички за едно последно правене на колата лятото. Благодаря колеги за мненията, винаги сте ми помагали и се радвам за това.
|
Понеделник, 12.12.2011 г. 09:58 ч. |
|
|
nikola_94_bs
Влиза с ръчна в завой.
Регистриран на: Неделя, 21.03.2010 г. 03:17 ч. Мнения: 65 Местоположение: burgas
Automobile: трабант 601с
|
Другия път като идвам в твоята област ще ти отмъкна единия Само да го продаваш ... Не за друго ами за трабанта на село (ти знаеш за него)
|
Понеделник, 12.12.2011 г. 20:24 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Тотков, такова животно като '' последно правене на колата '' не съществува !
|
Понеделник, 12.12.2011 г. 20:24 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Добре е ще ти го дам, за кФо са ми толкова, само че ще ти го изчистя да няма гняс и ще го полирам малко отвътре Иначе последно правене май няма, ама трябва да се самозалъгваме, сега ми се е мушнала една муха в главата дето по принцип ми е празна, ще видим по Коледа дали съм слушал (миналата получих якия вУлван) сега чакам ..... П.п. Според мен двигателя ще си остане стоков, а и с вашите мнения избора става 100%
|
Понеделник, 12.12.2011 г. 23:08 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Според мен ако ще сменяш двигател сложи вартбургов. Пак същата мощност (353 върви горе-долу колкото моя голф 1.6), само дето в единия случай запазваш двугатктовия дух. А газовата точно на тая кола няма голяма полза - из града е все тая дали ще идеш за 2 или за 3лв на работа, извънградско трабанта харчи ~5/100.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Сряда, 14.12.2011 г. 01:02 ч. |
|
|
TRABI_BS
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 27.08.2011 г. 16:37 ч. Мнения: 107 Местоположение: Бургас
Automobile: трабант 601 1979г
|
иначе съм за трабантовия двг , но фиат уно турбо или абарт си е друга работа
_________________ STREET RASING TEAM BS
|
Четвъртък, 15.12.2011 г. 22:40 ч. |
|
|
injenerra
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Четвъртък, 05.06.2008 г. 21:45 ч. Мнения: 150 Местоположение: Първомай Пловдовско
Automobile: трабстер + фиат
|
Абе няма лошо да смениш мотора, плюсовете ти сам си изтъкнал в началото, но нежното попръцкване специфично за траби ще изчезне, а с него и чара на колата!
_________________ Преди години жените готвеха като майка ми, а сега пият като баща ми!
|
Събота, 17.12.2011 г. 18:22 ч. |
|
|
eed123
Музикалният
Регистриран на: Петък, 15.08.2008 г. 00:31 ч. Мнения: 105 Местоположение: Русе
Automobile: Trab
|
чара си стои докато външно си е трабант... а под капака и аз съм за нещо с повече тактове.. все пак и живота на такъв двигател скача
_________________ трабанта завива с ръчна, не с кормило!
|
Понеделник, 20.02.2012 г. 22:22 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
А не е ли по добре вместо да се съсипва колата с таква интервенция, да се вземе едно Уно за 500лв и да се кара на убиване т.е. без да ти пука, да си вършиш работа с него и т.н. а Траби да си стои за кеф. Това е разумния избор. А не да му сложиш някакъв 4-тактов двигател, с газова, да е кефиш на икономията, но да си заличил духът на колата+ че пак си остава Трабант - друса по дупките, не става за дълъг път, части няма и в един момент ти писва, колата отива на скраб и си купуваш пак някаква ежедневка да си джиткаш с нея. Данчо, не се занимавай с глупости - остави си Трабанта за кеф, запази двутактовата идея, а ако искаш икономия и по приличен комфорт си вземи друга кола, която с кеф може да трошиш по дупките без да ти пука.
|
Петък, 02.03.2012 г. 16:55 ч. |
|
|
kafer
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Петък, 17.02.2012 г. 10:02 ч. Мнения: 31 Местоположение: софия
|
| | | | Ivaka написа: А не е ли по добре вместо да се съсипва колата с таква интервенция, да се вземе едно Уно за 500лв и да се кара на убиване т.е. без да ти пука, да си вършиш работа с него и т.н. а Траби да си стои за кеф. Това е разумния избор. А не да му сложиш някакъв 4-тактов двигател, с газова, да е кефиш на икономията, но да си заличил духът на колата+ че пак си остава Трабант - друса по дупките, не става за дълъг път, части няма и в един момент ти писва, колата отива на скраб и си купуваш пак някаква ежедневка да си джиткаш с нея. Данчо, не се занимавай с глупости - остави си Трабанта за кеф, запази двутактовата идея, а ако искаш икономия и по приличен комфорт си вземи друга кола, която с кеф може да трошиш по дупките без да ти пука. | | | | |
Еии много точно сте го написал. Браво. Това е и моето мнение
|
Петък, 02.03.2012 г. 18:39 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
За колегите - отказах се от каквото и да правя по колата (в смисъл да слагам нещо друго) просто вече съм безработен и ....
Иначе Ивака е много прав и в един друг по-хубав живот, не и в БГ това би било идеалната развръзка, но:
1-во. Нямам възможността да поддържам 2 коли 2-ро. Нямам възможността да си събера пари за 2-ра кола 3-то. Страхувам се че ако си взема друга кола, трабанта ще ми остане излишен и ... колкото да ми е гадно ще трябва да се раделя с него. (в нашето семейство станаха 3 трабанта, като съм хвърлил око и на един от първите 601 - сигурно съм луд)
Въпреки че вече съм се отказал от присаждане на двигателя, ако може да не триете темата, защото винаги ще се намери някой ентусиаст като мен, и нека тогава я прочете и да размисли за + и -.
|
Петък, 02.03.2012 г. 19:20 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Помисли и за вариянта с Вартбургов мотор. Доста по здрав и мощен, интервенцията не излиза много пари, а разхода ще остане същия като с трабантовия мотор. Същевременно запазваш и двутактовия дух.
|
Петък, 02.03.2012 г. 20:22 ч. |
|
|