Автор |
Съобщение |
ivan_kadiiski
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 17.06.2014 г. 21:04 ч. Мнения: 3 Местоположение: софия
|
Напълно НОВ
Привет на всички вас Аз съм напълно нов ! Но под напълно нов разбирайте във всички отношения : )) Нека си споделя какво търся в този форъм . Имам някакво усещане към този Автомобил .... Това ще ми е първа кола и търся хора с който да комуникирам на тази тема по приятелски и имам желание за взаимна помощ във всякакви отношения ! Търся кола която да е икономична , лесна за подръжка и като цяло ми е за приключение (така леко попаднах на Избраната ) : ) Може би е много важно да кажа че, изобщо не разбирам от автомобили но нямам нищо против да понауча разни неща ! И все пак ми се ще да не седя "под" него повече от колко в него НЕ КОМЕНТИРАМ времето прекарано в него за донаправяне ( тунинг) то е друга тема за която прочетох туй унуй Определено не усещам Гоуфу за моя кола , и ми е ясно колко по леко вози пред Трабанта . Напълно съм наясно че , е съвсем друга ера Автомобил но, въпреки това все повече ми харева идеята за управлението на Трабант по утъпкани и неутъпканите пътища на тази прекрасна земя . От София съм и няма да откажа жива комуникация ! Търся човек който да ми помогне мъничко в избора на точната бройка автомобил и инструктажа за управление . Искренно много се надявам на никому да не преча с тази тема : )
|
Вторник, 17.06.2014 г. 23:06 ч. |
|
|
air123
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Четвъртък, 15.11.2012 г. 14:02 ч. Мнения: 121 Местоположение: Варна
Automobile: рено,трабант
|
Re: Напълно НОВ
Добре дошъл, радвам се , че има нови ентусиасти. Като за начало почни от този раздел: viewtopic.php?f=37&t=83Първите три книги за начало, ще добиеш много добра представа от автомобила и екслоатацията му. Не се отчайвай ако ти се виждат много, съветвам да прочетеш първо втората в списъка.
|
Вторник, 17.06.2014 г. 23:18 ч. |
|
|
ivan_kadiiski
Начинаещ
|
Ооо ... даа : ) почнах ръководството отдавна
|
Вторник, 17.06.2014 г. 23:39 ч. |
|
|
ivan_kadiiski
Начинаещ
|
Интересно ми е за статистиката да споделите колко ви харчи извън града с напълно нормално каране
|
Сряда, 18.06.2014 г. 01:24 ч. |
|
|
K.I.P.
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 16.08.2010 г. 17:23 ч. Мнения: 242 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601S
|
Честито , добре дошъл!!! Радвам се страшно много на такива ентусиасти като теб! Бих казал че си направил правилния избор, ако имаш каквито и да е въпроси - питай нямаш никакви проблеми! И аз съм от София и с радост , като съм свободен бих се видял с някой нов ентусиаст. Организираме месечни срещи в София редовно , така че можеш да дойдеш. Не винаги сме много , но си добре дошъл! За информация: Зависи как караш Трабанта, гори различно. Нормално градско 6 , даже може да падне 5.5. Извън градско пак 6. Ако го ръчкаш здраво 7 - 8... много зависи и то състоянието на двигателя и неговото износване , както и от неговите настройки. За начало , като начинаещ - разучи как работи един двигател обикновен четиритактов двигател. После прочети как работи двутактовия двигател - такива каквито има във нашите машини Продължавай в същия дух! Харесвам такива хора!
_________________ Защо точно два такта? - Защото един не е достатчен , а четири са прекалено много!
|
Четвъртък, 19.06.2014 г. 21:55 ч. |
|
|
Zizi
Некадърник
|
я да ми покажеш един с разход от 5,5 на градско- да не би да го носиш като раница. 8- 10, че ако го ръчкаш и нагоре/ в софийските задръствания няма смисъл да говорим за разход- колкото му сипеш/- не ги слушай книжните плъхове- четат книжки и мислят, че знаят всичко, защото нямат коли и не знаят какво е на практика.
|
Четвъртък, 19.06.2014 г. 23:04 ч. |
|
|
air123
Регистриран на: Четвъртък, 15.11.2012 г. 14:02 ч. Мнения: 121 Местоположение: Варна
Automobile: рено,трабант
|
Моят в града 8-9л, извън града около 6л при скорост 80-90.
|
Четвъртък, 19.06.2014 г. 23:17 ч. |
|
|
K.I.P.
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 16.08.2010 г. 17:23 ч. Мнения: 242 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601S
|
Няма да споря , както казах различно е. Имало е някога Трабант в моето семейство , спомням си че даваше точно такъв разход. Двигателя беше на почти 30 000км. Е вярно е не се настъпваше тази кола, може и на това да се дължи. Таа нали някой каза че обичам чета книги (спокойно не се обиждам) В книжката пишеше 7л градско ако не се лъжа. Хубава вечер!
_________________ Защо точно два такта? - Защото един не е достатчен , а четири са прекалено много!
|
Четвъртък, 19.06.2014 г. 23:38 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Това "някога" може би е било когато е нямало задръствания и се е карало по-спокойно. Моя харчеше около 9 градско в София (ако го караш до ламарината може и повече), извън около 5 ако го карам с 80-90.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 20.06.2014 г. 11:35 ч. |
|
|
TRABI_BS
Регистриран на: Събота, 27.08.2011 г. 16:37 ч. Мнения: 107 Местоположение: Бургас
Automobile: трабант 601 1979г
|
Моя градско в Бургас харчи към 10бензин нормално ускорение и натискане на педала,Извънградско при 90/95 7,5литра.При мен разлика не намирам в бързото и бавно каране и затова педала е до пода.Ако е от значение със спортен филтър и права генерация съм
_________________ STREET RASING TEAM BS
|
Петък, 20.06.2014 г. 14:24 ч. |
|
|
ot6elnik_mm
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 30.11.2013 г. 21:32 ч. Мнения: 61 Местоположение: плевен
|
Няма нищо по готино от това да си спра готиния трабант на бензиностанция да газарите с последни модели да слеза да пусна алармата и да им кажа че с такива коли като техните всеки може
_________________ щом е машина и се разглобява значи ще го поправим
|
Четвъртък, 04.09.2014 г. 11:45 ч. |
|
|
Venci_002
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 23.11.2013 г. 00:19 ч. Мнения: 63 Местоположение: Варна
|
Да знаеш от мене - на трабантаджии да не вярваш,дори и на производителя Виждаш,колкото мнения към темата,толкова разли4ни отговори на въпроса за разхода на гориво.В книжката пише "от 7 до 9 в зависимост от експлоатационните условия и начина на каране".Моят опит - в града около 7-7.5,извън града при скорост 70-80 - 4.5-5,като слабо се влияе от скоростта,както каза един колега по-горе.
|
Петък, 31.10.2014 г. 21:44 ч. |
|
|