Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Апел към организаторите на събития. 

Ще посетите ли Трабант/Вартбург мероприятие без предварително зададени критерии за участие?
Анкетата свършва на Сряда, 17.04.2019 г. 22:17 ч.
Да 30%  30%  [ 3 ]
Не 70%  70%  [ 7 ]
Общо гласове : 10

Апел към организаторите на събития. 
Автор Съобщение
Детската градина rlz
Аватар

Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч.
Мнения: 1123
Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
Мнение Апел към организаторите на събития.
След като внимателно разгледах снимките от юбилейния фест в Търново, който не успях да посетя, реших да напиша нещо, което отдавна искам да заявя и съм сигурен, че доста хора също го мислят, но за да не обидят някой или просто защото не им се занимава и не виждат смисъл, не го поставят под въпрос.

Аз съм посетил най-малко веднъж почти всички събития - Трабант/Вартбург събори у нас през последните години.
Не малко от нас вече отидоха и видяха какво представляват съборите в Германия, запознаха се с отношението на хората там към техниката и си направиха изводите относно разликите между събитията тук и събитията там.

У нас Трабанта и Вартбурга вече не са това, което бяха, когато този форум започна преди вече не знам колко години. Повечето от тия коли вече живеят по гаражи, собствениците им ги карат за удоволствие от шофирането и инвестират не малко време и средства. Или иначе казано - с годините сините пръскалки изчезнаха, нивото на колите се вдигна и се превърнаха в истински ретро машини.

Не с такова впечатление обаче оставам, когато посетя някое мероприятие у нас. Масов авто кич, сини пръскалки, странни цветови комбинации, силна музика, въртене на гуми по площада и като цяло събитие, където оригиналните машини и една малка част от хора, един от които съм и аз стоят и се чудят какво правят там и защо са били път до това населено място. Новините и снимките в медиите представят събитието като някой карнавал, вместо като събитие на хора, уважаващи и ценящи марката. И независимо, че медиите често изкривяват нещата до безкрайност, вече съм се убедил, че в този случай представят реалността такава, каквато е.
А момента на Търново с подаръците алкохол на шофьори от спонсора и ВМРО момента дори няма да го коментирам.

Или иначе казано, събитията у нас са пълната противоположност на дискретността, на която можете да станете свидетели в Айзенах или Цвикау от последните години, дори трабантския събор в Анклам, където има сцена-дискотека, секси автомивка и какво ли не е далеч като кич от това, което виждам тук, най-малкото защото е на едно летище, далеч от всички улици и центрове на градове и там хората отиват, знаейки какво да очакват.


- Аз лично на тези мероприятия у нас, на които съм бил досега няма да отида отново, докато не се изясни в обявлението им каква е тяхната генерална идея и като какви претендират да представят участниците пред обществеността. На някои места съм ходил и повече от един път, очаквайки промяна, но тя не се появи.
По-скоро бих инвестирал време и средства да посетя хората, с които съм се запознал на тези събития, където и да са те, отколкото да отида на някой карнавал и да очаквам да се видим там. А тези хора не са малко и са от всички възрасти и са от цялата страна. С някои даже се чуваме не само по линия на Трабант/Вартбург темата.

- На никое събитие няма да отида повече, ако организаторите не зададат критерии за участие и няма предварителна селекция на колите, които ще бъдат допуснати. И не говоря само като марка, а специфични изисквания за външен вид, цвят, допустим тунинг, ако въобще се допуска такъв и други.

Апела ми към всички организатори на бъдещи събития е да има предварителна селекция на участващите автомобили. Уточнете какво се допуска, каква е генералната идея на събитието. Така няма да ходят хора с боя за 2 хиляди лева труд и материали или такива с пазени коли, от както са ги купили нови или получили в наследство и да паркират до някой като тези от снимките по-долу на площада с половината град и минувачи, които пипат там където не трябва и се облягат с копчета по дънките си по предния капак, докато се снимат.

Анкетата ще стои 30 дни и е с цел да се добие представа за това какво мислят всички, които са прочели горното.
Снимките са примерни за това, което аз наричам кич и неуместно.

Нека не превръщаме темата в говорилня, повече няма да коментирам тук.


Прикачени файлове:
cccccccccccc.jpg
cccccccccccc.jpg [ 59.18 KiB | Прегледано 1398 пъти ]
bbbbbbbbbbbbb.jpg
bbbbbbbbbbbbb.jpg [ 44.11 KiB | Прегледано 1398 пъти ]
Понеделник, 18.03.2019 г. 22:17 ч.
Профил
Блокира си коляновия вал
Аватар

Регистриран на: Понеделник, 26.12.2011 г. 09:00 ч.
Мнения: 98
Местоположение: област Русе
Мнение Re: Апел към организаторите на събития.
Раздадоха си наградите като сякаш са партийните им квоти... Няма да стъпя повече. Единствените достойни хора са Събев и Пеев!

_________________
Карам двутактова кола и четиритактов мотор. :)


Вторник, 19.03.2019 г. 21:46 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Регистриран на: Вторник, 20.05.2014 г. 01:44 ч.
Мнения: 109
Местоположение: Пловдив
Skype: Skype
Automobile: 601, Lada 2101
Мнение Re: Апел към организаторите на събития.
С възмможността да бъда отново оплют, отностно неавтентичността....
КИЧ по автомобилите не смятам че трябва да е забранен. Все пак в 2-те споделени снимки си личи че има положен труд. Това че на теб не ти харесва е друг въпрос. Всеки си прави колата така, както му харесва на него. Аз помня в Трявна какво коментираха за 4 тактовия ми 3 цилиндров двигател... Не била за там, не била автентична нито боя, нито нищо... А къде пише че трябва? Та това са коли за каране, не за музея. Не считам колата си за музеен експонат, а за МПС, което изпълнява предназначението си. А Трабант събора си е като, да речем, Опел събор. Като идеш на Опел събор, трябва ли да има само оригинални лъснати опели с ОЕМ части? Разбира се, че ще има 2-ка ХЕ в купе на Корса А или Б, с големи джанти, ще има коли до земята, ще има вдигани с ролбарове като джипки.... ТА това се очаква и да се види на всеки събор, независимо от марката, хората, които посещават съборите, не е задължително да са фенове на марката, и идват да гледат различното, нестандартното, нетипичното. Никой не е отишъл на събор да гледа музейни експонати на събора. Ако иска да гледа такива - то нека посети ретро музея във Варна.
-Германците това, германците онова.... Та много знаят те как да се забавляват (по нашенски). Не очаквай да идеш на Траби събор в Германия и да хапваш салата с ракия... примерно....
Не смятам че трябва да гледаме нещата по този начин, ти винаги имаш различна гледна точка (още откакто ми каза че няма да запалиш двигателя без качествено монтирана бобина) и твоят начин на гледане на тази машина, се различават от моя и на другите хора (махна вартбурговия двигател), да аз слагам 3 цилиндъра заради разхода от 6/100 газ, и удобството от 5-степенната кутия за дълги пътувания по магистралата, докато другите слагат вареловия 3 цилиндров мотор, чийто разход от 9-10л/100км бензин ги устройва, както и оригиналната кутия за бързи дръпки от светофар до светофар в града...
Отново казвам - там сме за да се съберем, да споделим мнение, да черпиме идеи един от друг, да видят хората че все още има "заблудени" да карат такива стари коли. И аз не успях да ида на последния събор, защото правя основен ремонт, но се надявам да присъствам на следващия.


Четвъртък, 21.03.2019 г. 00:48 ч.
Профил
Блокира си коляновия вал
Аватар

Регистриран на: Понеделник, 26.12.2011 г. 09:00 ч.
Мнения: 98
Местоположение: област Русе
Мнение Re: Апел към организаторите на събития.
И аз това му обясних на тоя с жълтия Трабант. Все едно на магаре да даваш мляко с какао и бисквитка. Няма смисъл, но той все пак се опита. 50 години е напред, затова е неразбран.

_________________
Карам двутактова кола и четиритактов мотор. :)


Четвъртък, 21.03.2019 г. 17:59 ч.
Профил
Музикалният
Аватар

Регистриран на: Петък, 15.08.2008 г. 00:31 ч.
Мнения: 105
Местоположение: Русе
Automobile: Trab
Мнение Re: Апел към организаторите на събития.
Самата истина: Трабанта/вартбурга са ефтини соц коли и така ще си останат... От обществото ще бъдат приемани на присмехи... Затова и мероприятията ще изглеждат под очите на обикновенитенния зрител като карнавал.
А за пръсти и копчетата... Не си ли я опазиш сам няма кой друг...

_________________
трабанта завива с ръчна, не с кормило!


Четвъртък, 21.03.2019 г. 20:11 ч.
Профил
Ентусиаст

Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч.
Мнения: 741
Местоположение: Русе
Мнение Re: Апел към организаторите на събития.
Иване, аз ще споделя моето мнение по въпроса, което до някъде съвпада с твоето.

За съжаление, нивото ни е такова. И на държавата, и на обществото ни, и на всичко, което ни заобикаля. Събитията не са като в Германия, защото ние не сме Гермаци.

Две неща ми направиха впечатление като на страничен наблюдател и Варгаджия.

Първо, за мен цялостната картинка сравнено с последното събитие, на което присъствах, е по-добра, а то е 2016-та. Имаше повече и по-качествени коли. Да, субективно е, може и да не съм прав, но това е моето впечатление.
Не виждам как ще има "фейс контрол". Това не е Пебъл Бийч все пак. Според мен това не може да се реализира. По-скоро това е процес, който ще се случи в следващите 5-10 години, когато или хората ще имат хоби машинка, която се кара на събития и за удоволствие или много запалени ентусиасти все още ще си я търкалят и ще е в безупречно състояние. Няма вече да е първа кола на тинейджър или на някой човечец, който едва свързва двата края.

Второ, ако ти, аз и други хора от нашето поколение имат отношение към марките и събитията, трябва да вземем участие в клуба, събранията, организацията и тн. Не съм виждал до сега да се събираме на едно място заедно хора от различни поколения. Колкото марките ни обединяват, все намираме за какво да се разделим.
Сигурен съм и че да се организира едно подобно събитие не е толкова лесно, а това, което се прави за Трабант в БГ, сравнено с други марки за мен е уникално и въпреки, че нямам Трабант съм фен и им се радвам.
Активната позиция трябва да се пренесе в реални дела и най-вече да се дава пример.
С най-добри чувства.

ПП Умишлено направих и качих снимката във фейсбук. Един Трабант и двама човека - най-млад и най-стар.


Четвъртък, 21.03.2019 г. 23:02 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

Цени на горивата от www.lukoil.bg:

Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов