Напиши нова тема Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща
Реставрация и "лек тунинг" на един Трабант 601S 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Мнение Re: Реставрация и ''лек тунинг'' на Трабант 601
А аз да попитам с какво по-специална е едната бобина, че да е боядисана с феролит, а другата в черно?

Вторник, 26.10.2010 г. 22:42 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
hrisvasilis написа:
А аз да попитам с какво по-специална е едната бобина, че да е боядисана с феролит, а другата в черно?

Черната е ладова, а сребристата е трабантова.

п.с. Аз със с две ладови. :wink:

Вторник, 26.10.2010 г. 22:46 ч.
Профил
Engine like steel drum
Аватар

Automobile: Trabant,Chevy K30
Ааааам .......бомбетата, ми честно да ти кажа ги минах защото реших ,че целия двигател да е черен няма да ми хареса и минах няколко неща с феролит да има разообразие малко . :mrgreen:

Луд съм мамо,ям паркет!!!!

Вторник, 26.10.2010 г. 22:55 ч.
Профил
Engine like steel drum
Аватар

Мнение Re: Реставрация и "лек тунинг"(Трабант 601)Един завършен проект!
30 Март днеят на закопуването (30 Март 1989 произведен) ,30 Октомври денят на завършването .
7 месеца робски труд и нереални пари ,разправии ,нерви ,отчаяние и радост .Вчера за прави път от 4 години Траби излезна от гаража ,сглобен и направен с документи и светлини с бензин , масло той излезна от гаража и запраши по уличката ни .С гордост мога да кажа проект “реставрация и лек тунинг на Трабант 601S” е завършен!!!!!!!! Преборих шансовете с една шепа инструменти ,без един грам опит , с помоща на Чавдар, за 7 месеца аз направих кола и показах ,че е възможно !!!!Трабанта се справи с пътя без проблеми на връщане с 90 по “Цариградско” (двигателя не се тормозеше)! Мога само да кажа, че съм горд със себе си ,че оспях за такова време с тези ресурси да заварша колата ,(не познавам друг на моите години в такива условия за такова време да е оспял ) не ,че се хваля но дано най-накрая получа малко уважение към това ,което правя а не пренебрежение! Колата е готова вече, за месечните срещи, за събора съм там, всичко що е с Трабанти съм там !Колата иска каране и ще и дам каране ! :D

Да отпратя благодарности на следните хора ! :arrow:
Искам да благодаря искрено на колегат “лудака” (Венката) ,че се съгласи да изкърпи Траби (никoй друг не поиска). Жив и здрав да е човека, много благодарен към него съм ! [smilie=2beers]

Искам да благодаря на колегата K.I.P. ,който помагаше психически точно в най-трудния период на проекта и, че даваше идеи! Искрено задължен ! [smilie=2beers]

Искам да благодаря на един мой приятел, който идваше почти всеки ден без да го викам и помагаше с каквото може ! [smilie=2beers]

Искам да благодаря на един от пич (Цецо),който ни закара живи на срещата , ми оправи светлините и ми даде да позлвам неговия акумолатор, жив и здрав!!! [smilie=2beers]

Да балогодаря на баща ми за финансовата подкрепа и за това ,че ме изтърпя и финансира колата ми! [smilie=2beers]

Искам да благодаря и на майка ми ,която беше зад мене през цялото времем и не се усъмни и за секунда! [smilie=2beers]

Искам да благодаря на Чавдар Иванов (trabant maniak) ,който в момента в ,който се запознахме не е престанал да проявява интерес към колата! Той беше човекът ,който помагаше най-много и,който даваше най много идеи. И брат му Пламен Иванов ,който боядиса колата ми и ми угоди на акъла . Чавдар беше този ,който ме изтърпя и ме прие такъв какъвто съм, той не ме критикуваше !!!Eто това аз наричам истински, верен приятел и истински колега ,без него колата нямаше да стане за 7ми признавам го!! Човекът заслужава благодарностите и нека знае ,че това за което е помогнал няма да бъде изоставено и изхварелно !!! [smilie=2beers]

Благодаря и на тези ,които подкрепиха проекта ми ,и не се сърдя на онези ,които ми показаха ,че не ставам за нищо! :mrgreen:

В тази тема вече ще пиша подробности, ремонти и екстри ,които ще се правят на колата!

Ето малко снимчици на мойто съкровище…
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227595
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227596
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227598
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227599
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227600
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227601
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227602
http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.21227604

Нека се има в предвид, че колата е направена по мой дизаин ,да харесва на мен а на на другите . С други думи без тъпи коментари! :mrgreen:

Неделя, 31.10.2010 г. 12:07 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Гарантирам ти, че проекта не е завършен. Като е хубаво времето и те налегне скуката, гаранция ще почнеш още подобрения [smilie=2beers]

Неделя, 31.10.2010 г. 13:08 ч.
Профил
Engine like steel drum
Аватар

В тази тема вече ще пиша подробности, ремонти и екстри ,които ще се правят на колата!

Проекта не е напълно завършен, нождае се от подобрения но е готов за каране и има вид ! [smilie=2beers]

Неделя, 31.10.2010 г. 13:31 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Automobile: Trabant 601S
Поздравления за теб и твоето Траби! Много е хубаво, когато един пич на 17 години не се занимава с глупости а прави нещо, което смислено и намира себе си в него. Грешките по колата (ако има такива :lol: ) ще си ги откриеш сам и ще се коригираш. Важното е да ти харесва на теб! И ще се присъединя към мнението на "theultimate", че работата едва сега започва. Сега си поставил началото и основата и тепърва ще "накачулиш" куп измишльотини и постоянно ще променяш нещо. Няма истински трабантаджия, който да каже "стига толкова" :D Гледай смело напред и замисляй нов проект!

Неделя, 31.10.2010 г. 19:53 ч.
Профил
Аватар

Само един съвет - гледам че скоро взимаш книжка. Ако можеш намери някаква западна кола за ежедневна. Трабанта както го стегнеш нищо да не скърца и всичко да работи - за нула време ще стане кочина ако се кара по работа. Имах един период когато карах моя без грам спирачки, без стопове, дори без гърне защото до работа нямах друг удачен транспорт. Иначе тепърва ти престои приятната част - финни настройки, доизкусуряване на дреболии. За мен това е много по-приятно от смяна на двигатели, кърпене и чистена на ръжда :) Възползвай се докато си ученик и лятото ти е свободно.

Неделя, 31.10.2010 г. 21:57 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: Trabant 601S
Евалата на Кирчо ,направи нещо със оскъдни средства , съживи от гроба един ръждясъл труп почти и го възкреси! Целта оправдава средствата , ентусиязмът е едно от най важните неща (аз имам и е неизчерпаем почти) ! Ако обичаш колата си и не я смяташ като транспорт който да те превози от А до Б , а я караш и за удоволствие , ти ще се стремиш да я запазиш. С нещо което си свикнал , просто не можеш да се разделиш :cry: !!! На Кирил съм му казвал за дядовото 601с и как запоследно го виждаш оставено на паркинга пред сервиза и се отдалечаваш и знаеш че повече няма да го видиш, че знаеш , че ще отиде за части. Как ще се чувствате ако ваща кола я виждате запоследно и то ако ви е спомен от някой добър човек (дядо ми) [smilie=byeeeee]
(Трабанта е призведен 09.11.89 ,на 9ти ноември се навършват 21г от производствовто му)
Нека трабаса и дядо ми почиват в мир. Светла им памет!!! :cry:

Кирил спаси семейната кола , подкрепях го , защото не исках някой да изпитва същото как се разделя със нещо , което обича!!! Оценявам труда на хората , дори и да не е толкова добре направена колата , поне се е старал , всеки както може , не бива да се бъркаме в работата на другите. (боята не била добре и т. н. и т.н. Знам че боята не е най добрата , но така е боядисал човека , всеки според възможностите си) Киро знае ,че боята не е най добрата , но винаги има ъпдейт , може след някоя година да е със боя като на Орлича или на Зизи , никой не знае!!!

Браво!!! Евалата на всички които са помогнали и давали съвети на Кирчо!!! [smilie=2beers]
Карайте го със здраве и да е жив и здрав трабаса , още по толкова години колкото е сега!!! [smilie=2beers] 8) :)

Понеделник, 01.11.2010 г. 01:18 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Колега свиквай. Няма кой да ти се покланя пред "подвига", който си направил. Има още други хора, които са направили от нищо - нещо. И те ако започнат да си мислят като теб, че ако целия форум не ти пляска, значи ти завиждат. Погледни назад на другите темите за колите. Колегата tsonkov мисля даже беше получил ругатни като си показа колата :mrgreen:
Трябва да понасяш критиките както всички нас, ние не сме перфектни, не си перфектен и ти.
Но не можеш да наречеш хора от форума - комплексари, защото тук никой от никой не завижда и не желае злото на другия или колата му, и винаги се гледа да се помага.
Не знам как ще разбереш думите ми, дано да е правилно, а и нали ще се видим на срещата живот и здраве. Дотогава [smilie=2beers]

Вторник, 02.11.2010 г. 17:17 ч.
Профил
Аватар

Критиките водят до подобрения. Безсмислените хвалби водят до....нищо. Не е идеята дали подкрепяш или нападаш някой, а да му дадеш съвет как да си направи колата по-добра.

Колата е станала доста добре. Боята е идеална при положение че не е ходено при бояджия. Джантите и салона също са доста добри.

Това, което не ми харесва е ауспуха. Все едно е провиснал. Ако някой те чукне дори леко при паркиране има голям шанс да ти избие колектора, защото трабанта няма мека връзка :idea:

Вторник, 02.11.2010 г. 20:53 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите

Нямам думи просто. Аз не съм от тези които пишат много, но следях темата с интерес. В началото подходих с лек песимисъм, че ще си от онези които просто пускат темата с големи амбиции и накрая нищо даже понякога и колите им си отиват бързо. Според мен могат вече да ти викат трабантаджия заслужил си го , и отново едно браво за всичко което си направил.
Дай боже за в бъдеще да продължиш проекта си (усещам че ще го направиш) и усъвършенстваш трабанта . [smilie=2beers]

Вторник, 02.11.2010 г. 23:52 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Важното е ти да си харесваш колата, а не ние..

Сряда, 03.11.2010 г. 12:05 ч.
Профил
Аватар

Единствената тема, в която не се пишат критики е заключената такава. Във форума има много по-скапани и много по-хубави коли от твоята. Ако си умен - ще взимаш идеи от по-хубавите. Следващатото мнение, съдържащо обида се трие директно.

Сряда, 03.11.2010 г. 12:18 ч.
Профил
Аватар

Почистих темата, обиди и подигравки не се толерират във форума :idea:

Псувайте се колкото искате - само че под някаква форма на лични съобщения. Тук се пишат само неща, свързани с колата - добри или лоши (доколкото лоши не значи обиди и заяждане).

Понеделник, 08.11.2010 г. 21:08 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща