Виж темите без отговор | Виж активните теми
Реставрация и "лек тунинг" на един Трабант 601S
Автор |
Съобщение |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Re: Реставрация и "лек тунинг" на един Трабант 601S
Ако е за това за което си мисля,че говориш, значи на главите гарнитурите са ми нови и не съм ги пипал със силикони! Използвах силикон (масло устоичив) за гарнитурите на поплавковата камера на карбуратора ,да не смуче въздух. И съм проверил дали е криво с намокрено стъкло сложено на мястото на гарнитурата ,там където има балонче е криво (при мене всичко е ok)!
Неделя, 06.02.2011 г. 23:51 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
И може ли да ми отговорите като е крив капака и "смуче въздух" какво се получава? Та нали този карбуратор има отвор за изравняване на подналягането и оттам смуче колкото иска.
|
Понеделник, 07.02.2011 г. 00:59 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
На поплавковата камера има гарнитури сложени точно за тази цел, защото там все пак се подготвя сместа преди да влезне в цилиндрите. Точно тези гарнитури пречат на въздуха да влиза и да преобогатява сместа, (повече въздух, по малко бензин )което и влияе силно на работата на двигателя ... Повърхността на поплавковата камера трябва да е гладка за да залепне хубаво гарнитурата но, като имам в предвид ,че е сваляно хиляди пъти, отвивано и развивано ,гарнитурата се е сплескала..От развиването на болтовете и завиването им малко или много тази повърхност се е изкривила и, като прибавим и вече смачканата гарнитура се получава мазало и двигател почва да хърка да хлопа, да няма мощ и подобни... Ние сменихме гарнитурата и изолирахме със силикон за гарнитури ,след този ремонт колата върви отлично ,което говори само по себе си.....
Понеделник, 07.02.2011 г. 14:46 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
|
Моето момче, ти май не познаваш конструкцията и принципа на действие на карбуратора. Поплавъковата камера няма нищо общо с "подготвянето на горивовъздушната смес" - това се случва в дифузьора и смесителната камера. Та айде пак да ми кажеш какво е значението дали поплавъковата камера е затворена херметично или не, при положение че има отвор за изравняване на подналягането, откъдето може да смуче въздух? Освен това повишаването на количество въздух в сместа се счита като "обедняване" а не като "обогатяване", тъй като горивото е мярката която показва дали сместа е бедна или богата, а не въздуха.
Таа чакам да ми се обясни на мен като на тотален невежа, какво е значението дали гарнитурата на капака на поплавъковата камера прилепва плътно, или не?
|
Понеделник, 07.02.2011 г. 21:39 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Здравейте колеги изказвам лично мое мнение съгласен съм, че смуче въздух от шлауха на капака на пополавъковата камера, но е определено количество въздух и ако не е добре гарнитурата какво значи, че засмуква още повече и от там се предполага обедняване на сместа все пак щом заводът производител е предвидил да има гарнитура значи трябва да има и да се поддържа здрава по книжка съм го чел, че е отвор за проветряване на поплавъковата камера, но както и да е лично мое мнение
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Понеделник, 07.02.2011 г. 22:21 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Ivak За да има гарнитура там тя трябва да изолира нещо нали чаткаш ???Има някаква цел! ''Иначе дай да я маним бааа? Ии ни треааа ,де**а дай да я вЪрнИм на пункта за стинкИИ ?!?!Напрао и капака да маним а? ААААА то най-добри ще да е целия карб да сиктирним ?Той ни ни треа директно с един марку мислим, че ке стани?? И него за Джелезо да върним?!?!'' Нищо лично , използвах да дам този пример, значи мене така са ми го казали, аз на тебе такак ти го казвам?!? Добре аз не знам кажи ти ? Нали трябва да се уча?
Понеделник, 07.02.2011 г. 22:24 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Тя тая гарнитура служи предимно да не се "олива" отвън карба като се плацика бензина вътре. Все пак ако се махне или силно деформира /дебелината е променена/оказва някакво влияние върху нивото на горивото,оттам косвено върху качеството на сместта..
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Понеделник, 07.02.2011 г. 22:25 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Точно това имах в предвид да кажа .... Поне на мене също така са ми го казвали, а пък от къде да се знае можем да сме грешни?
Понеделник, 07.02.2011 г. 22:27 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Капака на поплавъковата камера служи за да държи поплавъка. Нищо повече не прави .
Това дали ще има или не гарнитура. Или пък дали ще смуче или не въздух от там абсолютно по никакъв начин не влияе на работата на този агрегат . Гарнитурата е сложена чисто и просто да не се излива бензина при движение .
Затова твърденията, че смуче въздух или каквото прави там - дали ще изпуска налягането през тази гарнитура са просто смешни с оглед конструкцията на тази техника .
|
Понеделник, 07.02.2011 г. 23:28 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Ми значи този феномен, който се случва при мене е извънземен ... Защото, като всичко беше нас*ано долу и течеше и свистеше и се*еше е било мираж?!?!? Странното ,че като сменихме гарнитурата и залепихме със силикон колата почна да върви?!?!? Преди нямаше ряз, не можеше да се изстреля, гаснеше, давеше се и не търпеше обороти ??? Сега се едно съм с нов двигател,само с това малко ремонтче което направихме ?? Казвам ти ,какво ми оправи колата да върви ,защото преди правеше всичко но не и вървеше! Обясни този феномен ,аз не мога!
Понеделник, 07.02.2011 г. 23:59 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
Феномена си самия ти Просто не знаеш какво правиш . А до това заключение стигам като ти чета техническите мнения основно в тази твоята тема . Преди да пипаш - питаш . Ама да, аз пък забравих, че ти критики не приемаш и си правиш нещата както знаеш .
|
Вторник, 08.02.2011 г. 00:21 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
| | | | Kiril Terziev написа: Ми значи този феномен, който се случва при мене е извънземен ... Защото, като всичко беше нас*ано долу и течеше и свистеше и се*еше е било мираж?!?!? Странното ,че като сменихме гарнитурата и залепихме със силикон колата почна да върви?!?!? Преди нямаше ряз, не можеше да се изстреля, гаснеше, давеше се и не търпеше обороти ??? Сега се едно съм с нов двигател,само с това малко ремонтче което направихме ?? Казвам ти ,какво ми оправи колата да върви ,защото преди правеше всичко но не и вървеше! Обясни този феномен ,аз не мога! | | | | |
Налягането в камерата е атмосферно-т.е. не би следвало от там нито да свисти или да тече гориво.Възможное ако е скъсана гарнитурата при шофиране да прокапва по малко,което не би повлияло сериозно на работата на двигателя/ освен ако не се запали от искра в генератора, тогава ще повлияе сериозно / Пишеш че си изолирал ВСИЧКИ гарнитури,така че подобряването на работата да е от изолиране на фланеца. Другия по малко вероятен вариант е да ти е била заяла иглата и при свалянето на капака и барникането да се е "отяла" . Пишеш че се е давела преди това-така че може и за това да е
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Вторник, 08.02.2011 г. 00:29 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Аз че съм феномен феномен съм ама с това съм си и горд !! Аз все още чакам да ми обясниш, като гарнитурата там е за красота, как точно тя оправи проблема ??????????? Как изолирането на толкова маловажна и тъпа гарнитура повлия на работата на двигател на колата толкова много Сисо хайде покажи колко си умен и разкажи ! Сисо осъзнаваш ли ,колко безобразно ми бъркаш под кожичкатаи аз как те търпя??? Сдържай се и си мери приказките относно мене защото съм равнопоставен ,колкото всеки друг и знам, че имам да уча много,НО ТИ НЕ СИ РОДЕН НАУЧЕН! Хайде вместо да ме изкарваш колко съм тъп, а ти последен на този свят го имаш това право, вземи и научи тука малко тези ,който не знаят. Нищо лично ,но се пак на никой все още не давам да ме прави див и щастлив...
Вторник, 08.02.2011 г. 00:57 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Знам, ама няма да ти кажа, защото не търпиш критики .
|
Вторник, 08.02.2011 г. 01:09 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
|
Кириле, почваш да дразниш щото не стига че твърденията ти са твърде глупави и смешни за всеки технически грамотен човек, а и продължаваш да настояваш че си прав. Е ДА АМА НА МЕН С НЕГРАМОТНИ ТЪПАНАРИ не ми се занимава. От вчера се занимава с коли и се пише голям разбирач. Вземи прочети някоя книжка първо, че ставаш смешен! Гарнитурата е както каза "fraxinus" за да не се олива карбуратора отвън от плацикането на бензина. И нищо друго! Цялото смесообразуване се осъществява в частта от карбуратора под този капак. На събора мога да ти демонстрирам как Вартбурга ми ще запали и работи БЕЗ ТОЗИ КАПАК-изцяло махнат и демонтиран. Да видим тогава какво ще кажеш Карал съм и с крив капак, и е оливало карбуратора, но отклонения в работата на мотора не е имало и няма как да има - ясно е защо. А че при теб е давел и нямал обороти и гаснел и незнам си кво - може например да ти е заяждала иглата на поплавъка, от това възникват редица проблеми, а като си свалил капака да го "уплътняваш" боклука който е заседнал там се е махнал и всичко е дошло по норма. Впрочем имах подобен случай преди няколко години - Вартбург който пали, работи малко след което гасне и няма палене. Проблема се оправи точно така - с продухване на игления клапан и след монтирането на въпросния капак обратно колата пееше. Така че вземи се образовай малко преди да изказваш мнения като разбирач и да спориш с много по-опитни от теб!
|
Вторник, 08.02.2011 г. 01:10 ч. |
|
|