Автор |
Съобщение |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
 Re: Моя нов трабант

Луд съм мамо,ям паркет!!!!
|
Петък, 15.10.2010 г. 21:12 ч. |
|
 |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Аз го писах и в първото мнение - това нито ще е ежедневка, нито ще има "тунинг". Най-много да сложа фиатовите седалки, защото оригинални здрави не мисля че ще намеря. Ръждата ще се обработва сериозно пролетта, защото сега нямам условия. Има да се кърпят дребни неща на 2-3 места, след което грундове, боди, масло и т.н. Надявам се скоро да има среща, тъй като това ще е основното приложение - да се ходи по събори  ПС: Отворих спирачните барабани да изчистя ръждата с обезмаслител. Останах втрещен - барабани без грам ръб, навсякъде оригиналните накладки, като отзад дори бяха като нови, отпред наполовина износени. Ръчната се дърпа с лекота като на нова кола и въпреки това блокира задницата 
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 15.10.2010 г. 22:12 ч. |
|
 |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Цилиндърчтата ти играят номер смени им гумичките и ще се оправи ,аз ги смених барабар с накладките и колата няма да ти описвам как спира. 

|
Събота, 23.10.2010 г. 10:44 ч. |
|
 |
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Не са цилиндърчетата, сега спира прекрасно. Днес се занимавах с кърпене на две дупки в подкалниците, утре трябва да чистя пода и да го грундирам. ПС: калта от последната снимка я извадих от прага през дупката с лъжица Един въпрос - за да не ръждяса върху сивия грунд трябва ли да се маже и боя?
|
Събота, 23.10.2010 г. 18:42 ч. |
|
 |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Това не е кърпене а занитване  а трябваше да го закърпиш но аз не решавам ,и друго нещо за да държи покритието се изтърква метала от боя и ражда до блясък после ''стодено поцинковане'' после грунд после body и силикон. Иначе след 2 години ще слагаш по големи парчета на дупките. 

|
Събота, 23.10.2010 г. 22:04 ч. |
|
 |
theultimate
|
Винаги мога да сваля боята и да го заваря, която и ще направя като отида на село. Иначе под ламарината е изтъркано, преобразувател и грунд. Накрая между купето и ламарината намазах силикон.
|
Събота, 23.10.2010 г. 23:30 ч. |
|
 |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Така е по добре вече, вода да не влиза иначе и господ нема да го спаси. Там където не е точка, която изисква по силна снадка не го заварявай! Калниците ги остави така само ги намажи целите калници с ''body 930'' ,ако е гнил праг или греда там заварявай !Калниците ги остави така тамън заварки няма и нямам да ръждясва ! ![2beers [smilie=2beers]](./images/smilies/2beers.gif)

|
Събота, 23.10.2010 г. 23:37 ч. |
|
 |
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Това, че масово некадърните авто-тенекеджии след като заваряват не консервират не означава, че не трябва да се заварява по калник. Заварява се навсякъде където има изрязана стара ламарина и се слага нова. И най-малката дупка трябва да се изкърпи със заварки. Особено на трабантовото купе, което знаем, не е от най-здравите. Всяко запушване с ламарина, силикон и нитове е замазване на полужението.
А това със силикона между ламарината и купето съм много против.
Попринцип се минават всички припокривания на ламарините не със силикон( или маслоустойчив силикон), ами и аз не знам какво мажат германците.
Иначе по темата: Васко мисля вече знае как да защити пода си.
Поздрави
|
Неделя, 24.10.2010 г. 17:29 ч. |
|
 |
theultimate
|
Днес беше якото жулене - отверка, шпакла, бормашина с телена четка. След това преобразувател за ръжда. Накрая го намазах с боя 3в1 (грунд, боя и преобразувател) оргахим протекта. Далеч е от перфектно изпълнение, но за няколко часа пред блока - толкоз. Надявам се да свърши работа.
|
Неделя, 24.10.2010 г. 18:11 ч. |
|
 |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Какво смяташ да правиш с дупката на гнездото за гумата ,недей да караш с тая дупка ще стане на яма! 

|
Неделя, 24.10.2010 г. 20:14 ч. |
|
 |
theultimate
|
Същото като с другите - сега нитове, напролет - заварка. Иначе там има заводска дупка, но тази е мааалко по-голяма 
|
Неделя, 24.10.2010 г. 20:27 ч. |
|
 |
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Здравей Трабантчето ти е супер понеже ти е на малко километри затова и са ти така спирачките значи действително е на малко километри а иначе за ръждите и аз отдавна боядисвам с 3 в 1 боята на оргахим Протекта и съм доволен и спестява много време. Предварително с телена четка очиствам ръждата и боядисвам. А по - повод кърпенето гледам да не застъпвам ламарина стара под новата а с огромно припасване и след шлайфане на заварката почти не личи къде е кръпката ![2beers [smilie=2beers]](./images/smilies/2beers.gif)
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Неделя, 24.10.2010 г. 23:32 ч. |
|
 |
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Това се прави по-скоро когато ще се вижда и бие на очи, иначе трябва да се застъпва за да стане здраво.
|
Понеделник, 25.10.2010 г. 00:10 ч. |
|
 |
theultimate
|
Трабанта е готов за 7ми. Сложи черните мокети и поличка от жълтия трабант, чистачки Champion, казанче от 353. Гресирах и стегнах разни работи. Далеч е от това, което искам, но яката работа ще е като отида на село пролетта. Надявам се на събора да видя как се монтира разходомера и задната кора на комби.
|
Неделя, 31.10.2010 г. 19:05 ч. |
|
 |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
А да те питам аз тебе ти ,като го красиш този Трабант. Що не му сложиш една нормална емблема от пред, да махнеш това ''извръщение'' ,че само грози! На Подуене се продават, по 2 лева са май! 

|
Вторник, 02.11.2010 г. 11:45 ч. |
|
|