Виж темите без отговор | Виж активните теми
Реставрация и "лек тунинг" на един Трабант 601S
Автор |
Съобщение |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Re: Реставрация и "лек тунинг"(Трабант 601)Един завършен проект!
Траби отново върви... Най-накрая решихме проблема с колата изолирахме ,със силикон на гарнитурите ! Може да се каже, че Траби се роди на ново и работи като нова кола, кара си 90km/h, изстрелва се и има идеални обороти ,проблемът решен! Нова боя.... Сигурно Февруари колата ще се пребоядиса в камера и боята ше се изпече (добре ,че позннавам колеги на всякъде) и за услугата ше си платя само боята ! Ще и лъснем един блясък и няма да се познае ,всичките детайли ще се пребоядисат на ново за да им дадем гланц , най-накрая ще си сложа старият тип брони ! От вътре ..... Преправих си таблото, сложих си оборотомер (работещ) от Лада и скоростомер от Лада и двете си имат пластмасовите шапки от горе и седят много хубаво .Сложих си часовник от лада и таблото ми светна и трите уреда имат хромирани пръстени. Като пусна габаритите цялото табло грейва ,всичките уреди си светят. Сложих си и електрическо казанче с копче за чистачките ,най-накрая махам тая помпа. По Трабанта за сега това са новостите . Нов проект...... Притежавам уникално вече рядък автомобил и съм много горд с това! Купих си бивша линейка ''SKODA 1203'' на 40 000 реални километра в много добро състояние, ще бъде реставрирана и направена на каравана, една от последните по рода си ! Темата на проекта ми в SKODА форума....... http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... 44&t=22036Само снимки на линейката.... http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 203.562536
Вторник, 11.01.2011 г. 12:54 ч. |
|
|
barkas1000
Блокира си коляновия вал
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 22:46 ч. Мнения: 81 Местоположение: Добрич
|
Честито за Шкодичката!Много ме кефи този модел!Радвам се и на ентусиазма,с който се захващаш с ръждясалите железа.Успех!
|
Вторник, 11.01.2011 г. 15:40 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Буса е уникален, много е запазен, гнил е само на 3 места ,който са лесно поправим! Иначе буса е много много запазен и ще стане единственият в София такъв!
Сряда, 12.01.2011 г. 15:42 ч. |
|
|
Wartburgman
Кара стар Wartburg
Регистриран на: Петък, 26.12.2008 г. 18:00 ч. Мнения: 293 Местоположение: Пловдив
Automobile: Wartburg-353
|
Буса е много готин а и за тази цена за която беше обявен .
|
Сряда, 12.01.2011 г. 18:41 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
С колегата се познаваме, той е от "Skoda'' клуб и като видя Трабанта ми, каза че аз трябва да съм новият собственик и го взех наистина много евтино.
Петък, 14.01.2011 г. 23:43 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Re: Реставрация и "лек тунинг"(Трабант 601)Един завършен про
Имам си ново табло,направих малко промени по трабантовото табло и то взе ,че стана по хубаво. Сложих си оборотомер от Лада и се наложи да преместя 3-те ми копчета на това място... http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246153Вместо икономаизер, който не работеше вече имам часовник .. http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246154Така ето и 3 те уреда словени на таблото ми... http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246155http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246158Ето какво пристигна по пощата преди няколко дена ,вече имам почетно място в колата... http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246159Благодарение на колегата K.I.P. ,който направи един графичен дизайн, който изпринтихме на залепваща хартия, вече си имам един много дребен но много готин детайл. http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246160http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 4.22246161
Събота, 29.01.2011 г. 23:24 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Днеска ми направиха много готин подарък ,а именно уникални хромирани немски халогени , ,който мисля да сложа на Wartburga ми. А и все се канех да снимам диодните ми светлини от зад и ето и една снимка ..
Неделя, 30.01.2011 г. 22:19 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
Киро, дай да го видим тоя Варт.
|
Понеделник, 31.01.2011 г. 00:22 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Wartburg 353 за годината не със сигурен но знам ,че е на 40 000 оригинални км. Знам,че след като не беше пален от 4 месеца от първият път завъртя и запали незнайно, как но деди направи демонстрация !До колкото гледах няма много за кърпене 3,4 дупки ама са минимални . Има само балончета ръжда на места и броните са поизмачкани само това е, колата е пребоядисвана и боята и трябва само едно пастиране и ще светне! Има редовни документи и платено всичко за 2011 година, тази седмица с малък късмет и парички ще го взема! Снимки може и тук... http://kirilterziev.snimka.bg/automobil ... 353.567655
Понеделник, 31.01.2011 г. 01:36 ч. |
|
|
Krap4enski
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 11:01 ч. Мнения: 126 Местоположение: Монтана
|
Реставрация и "лек тунинг"(Трабант 601)Един завършен проект!
Колега малко критика , надявам се да я приемеш като градивна не като заяждане. Таблото... от каде да започна , тези кечета или мокети от каде ги намери незнам но не са за там.Уредите от Лада по начало са си доста грозни защо ти трябваше да ги слагаш незнам , ако е заради оборотомера има много по елегантни начини.Отделен е въпроса , че уредите дори не са равни спрямо един друг , много си претупал работата.Похвално е , че се занимаваш но дай малко по сериозно!
|
Понеделник, 31.01.2011 г. 18:46 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Щеше ми се да не си прав но да наистина колата е още далече от завършена ,тепърва и предстои професионално боядисване и слагане на купчина нови неща. Но за сега колата е изправна и се движи без никакъв проблем караме я доста напоследък понеже нямаме ежедневка за работа. Но поне върви, вярно ,че гори над 15 разход но както казах колата е още далече от завършена. На пролет ще получи нова боя и нови брони и нов карб и още дреболии . Зизи Фиата го махнахме ,той беше доста зле ама поне си купих този прекрасен бус, който сега правим ,Вартбурга ще се стегне ще се оправят ръждите ще се сменят накладки тампони ще го направим да се движи и да изглежда що годе добре, за да го караме по 3,4 пъти седмично за работа! Но и той ще бъде направен но първо Трабанта да приведем в вид ,че и шибидаха още не сме сложили. Доста работа тази година ме чака но при всички положения ще се работи ! Живот и здраве ще се засичаме по събори и мероприятия!
Вторник, 01.02.2011 г. 01:00 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Re: Реставрация и "лек тунинг" на един Трабант 601S
Зизи нямаш си на идея колко добре изглеждаше тоя бус ,колко много кила кит имаше по него.Всичката гнилоч и ръжда беше покрита идеално и чак ,като почнахме уж на малките ръждички да бутаме с отверки то се оказа, че е изгнил доста много .Но това не ни плаши имаме си телоподаващо ,тел ,химии и мерак с времето малко по малко ще се закърпи! Мотивацията ми е ,че тези бусове са много ,много, много малко останали и искам този да го спасим от надин!
Вторник, 01.02.2011 г. 14:04 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
по тази кола работите са правени с желание и мерак само дето таблото не е много добре но знам че ще си го оправиш Дано тази година я видим наистина "един завършен проект"
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
|
Четвъртък, 03.02.2011 г. 17:32 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Колеги снощи късно се сдобих с още е една готина пиродобивка А именно и металните ,хромирани ,големи капачки където седят в центъра на джантата .. http://kirilterziev.snimka.bg/tuning/do ... sti.533845
Неделя, 06.02.2011 г. 12:27 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Прочетох нещо от типа "...малко силикон на гарнитурите..."
Гарнитурите на главите ли имаш в предвид?
Ако са те - чакай нови неприятности. Предполагам, че не си проверил кривината им?...
Защото силикона не е пригоден за такива температури и условия, и бавно, но сигурно изгаря. Вярно, в началото уплътнява много хубаво, ама не е пенкилер и определено не е за там.
_________________ Hard to the core !
|
Неделя, 06.02.2011 г. 21:11 ч. |
|
|